'OnePlus komt voor eind dit jaar met mini-variant OnePlus 2'

OnePlus zal op 27 juli de OnePlus 2 onthullen, de opvolger van de OnePlus One. Daarbij zal het dit jaar niet blijven. De geruchtenmachine meldt dat nog voor het eind van dit jaar een mini-versie van die OnePlus 2 wordt gepresenteerd, de OnePlus 2 mini.

OnePlus One
OnePlus One

Het gerucht is opgepikt door AndroidPIT, die claimt daarvoor betrouwbare bronnen te hebben aangeboord. De telefoon zal niet al op 27 juli worden aangekondigd, maar pas later dit jaar. Het gerucht zou overeenkomen met het gegeven dat onlangs drie varianten van de OnePlus 2 naar boven kwamen drijven bij de instantie die bluetooth-certificaten aan nieuwe toestellen verstrekt. Dat twee van de toestellen de OnePlus 2 met verschillende geheugengroottes zijn, ligt voor de hand, maar wat die derde te betekenen had, was nog een raadsel.

Wellicht is die derde telefoon de OnePlus 2 mini. Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten enige tijd na de presentatie van een nieuw vlaggenschip met een goedkopere mini-variant komen. Dat doen Sony, Samsung en HTC bijvoorbeeld. OnePlus heeft het tot dusver bij één toestel gehouden, met vlaggenschipspecificaties.

Behalve Sony rusten alle fabrikanten hun mini-varianten van vlaggenschepen uit met midrangespecs. Dat zal ook met de OnePlus 2 mini gebeuren, meldt de geruchtenmachine verder. De telefoon kan bijvoorbeeld een 5-inch scherm krijgen met een bescheiden resolutie van 720 pixels, en de Qualcomm Snapdragon 810 van de grote OnePlus 2 wordt bijvoorbeeld ingewisseld voor een Snapdragon 615, en er zou wel eens wat minder ramgeheugen in kunen zitten. De vingerafdruksensor waarmee de OnePlus 2 pocht, kan afwezig zijn op de mini-versie, en ook de camera zou van mindere kwaliteit zijn.

Dit alles is echter nog helemaal niet zeker, want de geruchten gaan nog alle kanten uit en weten weinig concrete feiten te vermelden. Plaatjes circuleren ook niet van het kleinere toestel, hoewel die ook weinig zullen onthullen: een mini-versie lijkt gewoonlijk als twee druppels water op zijn grote broer.

Bron: AndroidPIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters