'OnePlus komt voor eind dit jaar met mini-variant OnePlus 2'

OnePlus zal op 27 juli de OnePlus 2 onthullen, de opvolger van de OnePlus One. Daarbij zal het dit jaar niet blijven. De geruchtenmachine meldt dat nog voor het eind van dit jaar een mini-versie van die OnePlus 2 wordt gepresenteerd, de OnePlus 2 mini.

OnePlus One
OnePlus One

Het gerucht is opgepikt door AndroidPIT, die claimt daarvoor betrouwbare bronnen te hebben aangeboord. De telefoon zal niet al op 27 juli worden aangekondigd, maar pas later dit jaar. Het gerucht zou overeenkomen met het gegeven dat onlangs drie varianten van de OnePlus 2 naar boven kwamen drijven bij de instantie die bluetooth-certificaten aan nieuwe toestellen verstrekt. Dat twee van de toestellen de OnePlus 2 met verschillende geheugengroottes zijn, ligt voor de hand, maar wat die derde te betekenen had, was nog een raadsel.

Wellicht is die derde telefoon de OnePlus 2 mini. Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten enige tijd na de presentatie van een nieuw vlaggenschip met een goedkopere mini-variant komen. Dat doen Sony, Samsung en HTC bijvoorbeeld. OnePlus heeft het tot dusver bij één toestel gehouden, met vlaggenschipspecificaties.

Behalve Sony rusten alle fabrikanten hun mini-varianten van vlaggenschepen uit met midrangespecs. Dat zal ook met de OnePlus 2 mini gebeuren, meldt de geruchtenmachine verder. De telefoon kan bijvoorbeeld een 5-inch scherm krijgen met een bescheiden resolutie van 720 pixels, en de Qualcomm Snapdragon 810 van de grote OnePlus 2 wordt bijvoorbeeld ingewisseld voor een Snapdragon 615, en er zou wel eens wat minder ramgeheugen in kunen zitten. De vingerafdruksensor waarmee de OnePlus 2 pocht, kan afwezig zijn op de mini-versie, en ook de camera zou van mindere kwaliteit zijn.

Dit alles is echter nog helemaal niet zeker, want de geruchten gaan nog alle kanten uit en weten weinig concrete feiten te vermelden. Plaatjes circuleren ook niet van het kleinere toestel, hoewel die ook weinig zullen onthullen: een mini-versie lijkt gewoonlijk als twee druppels water op zijn grote broer.

Bron: AndroidPIT

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters