OnePlus legt verdienmodel uit

De OnePlus One is een van de meest besproken smartphones van dit jaar. De One heeft dezelfde specificaties als andere vlaggenschepen maar kost maar de helft. Hoe doet OnePlus dat toch?

OnePlus One design

In een blog op haar forum legt OnePlus het uitgebreid uit. “De pers vraagt ons veelvuldig hoe we zo’n hoogwaardig product kunnen afleveren voor zo’n lage prijs”, aldus OnePlus. “We besparen op drie dingen.”

“Onze marketingkosten zijn zeer laag. We geven geen geld uit aan offline campagnes. Wij zetten meer in op online marketing en de mond-op-mond-reclame van onze fans. Ook geven we geen geld uit om ons toestel in winkels te krijgen. Marketing is duur, je toestel in een winkel krijgen nog veel duurder. Hierdoor kost je vlaggenschip twintig tot veertig procent meer geld.”

De laatste pijler waardoor de One maximaal 299 euro kost is als volgt. “We zijn niet van plan de komende twee jaar geld te verdienen”, stelt OnePlus. “Daar hebben we vrede mee. Zo krijgen meer mensen de kans om de kwaliteit van onze producten te leren kennen en zo groeit onze naamsbekendheid.

De OnePlus One kent dus zeer goede specificaties, met onder andere 3 GB aan ram en een processor die 2,5 GHz klokt. In onze review kreeg het toestel 5 sterren. Een opstartbedrijfje kan haast niet op eigen houtje in een keer zo’n smartphone maken. Het is echter zo goed als zeker dat OnePlus een dochterbedrijf is van de Chinese smartphonefabrikant Oppo.

OnePlus maakt zich in ieder geval geen zorgen over een faillissement. “Sommige mensen vrezen dat ons geld op zal raken”, zegt de Chinese fabrikant. “Anderen boden zelfs aan om geld te doneren. De komende twee jaar hoeven we echter niet voor een faillissement te vrezen.”

Het merk wil andere manieren gebruiken om geld te verdienen, zoals het verkopen van accessoires en het aanbieden van extra softwareondersteuning. Ook kan er meer geld verdiend worden als er meer toestellen verkocht worden, omdat de hardwarekosten voor OnePlus dan lager uitvallen.

Bekijk hieronder de videoreview van de OnePlus One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sylmaron -

    Ik ben echt onder de indruk van dit toestel. Stel dat ze echt voet op de grond krijgen in Europa, dan zou dat direct een impact op de andere manifacturers, ook al zouden ze dan noodgedwongen wat duurder zijn.

    1. rainn_010 -

      Ben ik met je eens. Als ze voet aan de grond krijgen zullen andere fabrikanten het weer een beetje moeilijker krijgen. Ik hoop dat zoiets vaker zal gebeuren. Ik denk dat een aantal nieuwe fabrikanten de markt goed zullen doen, dus weg met Samsung en Apple enz.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters