OnePlus onthult uiterlijk OnePlus 5: dunste vlaggenschip van dit moment

OnePlus heeft totaal onverwachts het uiterlijk van de OnePlus 5 onthuld. De achterkant doet inderdaad aan de iPhone 7 Plus denken, maar met een twist.

Achterkant OnePlus 5 onthuld

OnePlus zal op 20 juni de OnePlus 5 lanceren. Dat bevestigde de Chinese fabrikant eerder deze week. De dag erna kun je al met het toestel aan de slag tijdens een speciaal pop-up evenement in Amsterdam. Voor het uiterlijk van het toestel hoef je echter niet meer tot de 20e te wachten.

Op het officiele Twitter-account is namelijk een foto van het toestel geplaatst. Bijna de gehele achterkant van de OnePlus 5 is te bewonderen, inclusief dubbele camera. Het valt meteen op hoe ontzettend dun het toestel is. Dat mag ook wel, want volgens OnePlus CEO Carl Pei wordt de OnePlus 5 het dunste vlaggenschip van dit moment.

OnePlus 5

Merkwaardige reclamecampagne

Deze tweet is onderdeel van een merkwaardige reclamecampagne. In plaats van de leaks hun werk te laten doen, onthulde het ambitieuze bedrijf zelf al allerlei details rondom de OnePlus 5. Zo weten we dankzij Carl Pei al dat het toestel aangedreven wordt door de Snapdragon 835. Ook is de dubbele camera in samenwerking met DxO ontwikkeld.

We hoeven enkel nog maar de gaten in te vullen. Zo verwacht men dat het toestel 8GB aan werkgeheugen krijgt. Verder kun je een 5.5-inch scherm verwachten. Over het uiterlijk was tot begin deze week nog vrij weinig bekend. Renders spraken elkaar continu tegen, maar daar bracht Android Police verandering in.

De betrouwbare blog lekte een foto van de vermeende voorkant van het toestel. De website was er zeker van dat het om de real deal ging, maar fans waren kritisch. Het ontwerp had wel erg veel weg van de iPhone 7 Plus. Een flinke stap van de OnePlus One, die juist een vrij opvallend uiterlijk had.

OnePlus 5

Nu lijkt het er toch sterk op dat die foto echt de OnePlus 5 toonde. De foto van OnePlus zelf komt namelijk overeen met alle details die de afbeelding van Android Police toonde. Overigens valt de gelijkenis met de iPhone 7 Plus uiteindelijk mee. De randen en de afwerking zijn duidelijk anders.

Storend is het dus niet, maar wel jammer. Het is immers een flinke detour van het evoluerende design van de vorige toestellen van OnePlus. Op 20 juni gaan we meer ontdekken, al weten we op dit tempo over een paar dagen al hoe het complete toestel eruit gaat zien.

Bron: OnePlus

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters