'OnePlus Two krijgt 4GB ram'

De OnePlus Two krijgt 4GB ram, heeft het bedrijf achter de succesvolle Chinese prijsbreker onthuld. Daarmee belooft het een erg snel apparaat te worden.

“Wat OnePlus nog niet heeft onthuld, is hoe de Two verkocht gaat worden”

'OnePlus Two krijgt 4GB ram' 4gb ram oneplus 2

OnePlus weet de media weer te beheersen door al voor de officiele lancering van het toestel op 27 juli bijna dagelijks een nieuw weetje over de nieuwe telefoon te onthullen. Zo weten we al wat voor processor er in komt, dat er een vingerafdruksensor in het toestel wordt verwerkt, en dat het niet duurder zal worden dan 450 dollar, dit laatste waarschijnlijk wel exclusief btw.

De onthulling dat er 4GB LPDDR4-ramgeheugen in de OnePlus Two wordt gestopt, is geen kleine. Dit houdt in dat het toestel snellere laadtijden voor apps en websites kent (32GB per seconde), dat games zonder haperingen op het toestel zullen afspelen en ook dat er enorm op het stroomverbruik van het toestel wordt bespaard. LPDDR4 biedt tweemaal de bandbreedte die voorganger LPDDR3 bezit met hetzelfde stroomverbruik.

Voorts opereert deze nieuwe ram-soort op een lager voltage dan het oude, namelijk op 1,1V in plaats van 1,2V. Dat lijkt weinig, maar samen met de bijna tweemaal zo hoge snelheid als LPDDR3 betekent dit dat er veel snellere prestaties worden gehaald tegen minder stroomverbruik, want de gebruikte kloksnelheid van de processor kan zo omlaag worden gebracht. En dat laatste is voor elke smartphonebezitter van groot belang, want de batterijtechnologie is nog niet zover dat smartphones veel langer dan een etmaal op één acculading mee kunnen.

Al eerder werd bekend dat OnePlus in zijn tweede telefoon een 64-bit octacore Snapdragon 810-processor verwerkt. Die processor bidt 4K ultra HD-video en snelle foto-opnamen. De Adreno 430-GPU staat daarnaast garant voor intensief gamen zonder haperingen op het toestel. Een geavanceerde en snelle vingerafdruksensor is al eerder onthuld.

Wat OnePlus nog niet heeft verteld, is hoe deze nieuwe telefoon verkocht gaat worden. Als het weer via het omstreden invite-systeem van de OnePlus One gebeurt, zullen weinig geïnteresseerden überhaupt aan het toestel kunnen komen.

Bron: i4u

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters