OnePlus verhoogt prijs One in Europa dankzij zwakke euro

De OnePlus One was dé budgettopper van 2014. De Chinese fabrikant verhoogt in Europa nu de prijs van de smartphone. Dit komt dankzij de zwakke koers van de euro ten opzichte van de dollar.

OnePlus One design

De 16GB-variant kost voortaan 299 euro, terwijl je voor dat geld eerst nog de 64GB-uitgave kreeg. Voor dit exemplaar betaal je in Europa nu 349 euro. OnePlus verhoogt de prijs in Europa dus omdat de euro niet meer zo sterk is als vorig jaar. Voor 1 euro krijg je nu 1,08 dollar. Ter indicatie: in 2014 kreeg je in maart en april voor 1 euro ongeveer 1,38 dollar.

“Helaas werd de enorm kleine winstmarge die we voorheen op een verkochte smartphone maakten dankzij de dalende eurokoers helemaal geen marge meer”, schrijft OnePlus op zijn blog. Met andere woorden: als OnePlus nu een telefoon in Europa verkoopt, verdient het daar geen stuiver aan.

“Dankzij de huidige waarde van de euro draaien we nu verlies als we een smartphone in de Europese Unie verkopen. Vanwege deze verschuivingen brengen we veranderingen aan in onze tarieven voor de One op de Europese markt.”

“We hadden echt gehoopt dat er een andere mogelijkheid was. We hebben ons in allerlei wegen proberen te banen om prijswijzigingen te voorkomen. Echter: we zijn een start-up met enorm kleine winstmarges. Dit was gewoon niet vol te houden”, aldus OnePlus.

De nieuwe tarieven gaan in vanaf 25 maart. Wees er dus snel bij als je een OnePlus One wilt kopen, want anders betaal je dus 30 tot 50 euro extra voor de ‘flagship killer’ van 2014.

Koers euro en dollar 
Bron: X-Rates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters