OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws

De afgelopen tijd is OnePlus negatief in het nieuws geweest, want het OxygenOS besturingssysteem zou gegevens van gebruikers verzamelen en opsturen naar de smartphonemaker. In een officieel bericht van het bedrijf geeft OnePlus toe dat de beschuldigingen inderdaad waar zijn, maar dat onder andere gebruiksgegevens alleen maar worden verzameld voor onze eigen bestwil.

Gebruiksgegevens en toestelinformatie doorgespeeld

In het bericht geeft OnePlus aan dat er twee verschillende soorten gegevens worden verzameld. Ten eerste worden gebruiksgegevens gecollecteerd en daarnaast informatie over het toestel zelf. Dit zou volgens OnePlus nodig zijn om de algehele OxygenOS gebruikerservaring te kunnen verbeteren en om algemeen smartphone gedrag beter te kunnen begrijpen.

Het verzamelen van de informatie wordt standaard gedaan, maar gebruikers kunnen er wel handmatig voor kiezen om het verzenden van gebruiksgegevens een halt toe te roepen. Dit zou je kunnen doen door de in de settings te gaan naar Advanced > Join user experience program.

OnePlus 5

Eind oktober wordt OnePlus duidelijker

De smartphonemaker belooft dat eind oktober alle OnePlus toestellen met OxygenOS door de setup wizard gevraagd zullen worden of ze deel willen nemen aan het user experience programma van OnePlus. Hierbij zal duidelijk worden verteld, dat dit betekent dat er gebruiksgegevens zullen worden verzameld. In de gebruikersovereenkomst zal verder duidelijk uitgelegd worden wat de bedoeling is van het verzamelen van de informatie. Ook zal de smartphonemaker stoppen met het verzamelen van MAC adressen, telefoonnummers en wifi informatie.

Informatie is nooit gedeeld met derden

OnePlus drukt gebruikers op het hart dat privacy in een hoog vaandel staat en dat de verzamelde gegevens nooit met derden zijn gedeeld. Het zou echt alleen bedoeld zijn om voor de gebruikers zelf een betere OnePlus ervaring te kunnen creëren.

Via: OnePlus

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters