OnePlus X blijft toch nog enkele maanden beschikbaar

OnePlus heeft bevestigd dat de OnePlus X de komende maanden nog steeds te bestellen is, al is de voorraad beperkt.

OnePlus X

Gisteren merkten enkele consumenten op dat de OnePlus X niet meer via de webshop van het dochterbedrijf van Oppo te bestellen was. Eerder liet OnePlus CEO Pete Lau al tijdens een interview weten dat OnePlus geen opvolger van het goedkope model gaat maken. OnePlus kon dankzij kleine winstmarges en een gefocuste aanpak met de OnePlus One voor een verrassend lage prijs toch een ‘flagship killer’ aanbieden, zoals het jonge bedrijf het toen noemde. De OnePlus X is een nog goedkoper toestel met alsnog relatief indrukwekkende specificaties. Volgens OnePlus CEO Carl Pei moet het bedrijf zich echter gaan focussen op het uitbrengen van zijn OnePlus vlaggenschepen, waardoor het ontwikkelen van een opvolger van de OnePlus X niet haalbaar zou zijn.

Nog niet het einde

Het nieuws dat de OnePlus X niet meer op voorraad was leek dan ook het einde van het goedkopere toestel te betekenen. Vandaag werd echter bevestigd door OnePlus dat dat voorlopig absoluut niet het geval is, en dat er de komende maanden nog een beperkte voorraad beschikbaar zal zijn. De Champagne-gekleurde versie is echter wel voorgoed niet meer verkrijgbaar. De Keramiek en Onyx varianten zullen wel weer te koop zijn, voor dezelfde prijs van $199.

Aantrekkelijke mid-ranger

De OnePlus X is een compacte smartphone met een 5-inch 1080p scherm en een premium uiterlijk. Onder de motorkap van het toestel vind je de Snapdragon 801 in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Meer dan een half jaar later is de OnePlus X nog steeds een goede deal, al heeft het model ook zo zijn nadelen. Zo zitten er nog steeds een aantal bugs in de camerasoftware en draait het toestel nog steeds op Android Lollipop, terwijl zijn grote broers al naar Android Marshmallow ge├╝pdatet zijn.

Voor zo’n lage prijs is het al vrij uniek als een smartphone ├╝berhaupt frequente updates ontvangt, maar na de grootse beloftes van het jonge bedrijf mag je dat als consument wel verwachten. Toch blijft de OnePlus X een uitstekende keuze als je voor een lage prijs mid-range specificaties wil hebben. Je bent alleen dus wel gewaarschuwd: de kans is groot dat je over enkele maanden het toestel niet meer aan kunt schaffen.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Apple komt volgend jaar mogelijk met iPhone X lookalike met LCD display lees verder

Honor V10

Honor V10 opgedoken met indrukwekkende screen-to-body ratio lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters