Ongecensureerde Playboy-app op iPad

Playboy heeft het eindelijk voor elkaar. Het blootblad heeft een manier gevonden om op de iPad terecht te komen. Via een curieuze omweg zijn alle blootfoto’s van elk blad dat Playboy ooit heeft uitgebracht, op de tablet van de preutse Steve Jobs te zien.

playboy

De app heet iPlayboy, en de truc is eigenlijk heel eenvoudig. Om het absolute verbod van Apple op elke app met porno, blote mensen of andere seksueel getinte zaken te omzeilen, is de app zo ingericht dat je naar de website van Playboy wordt geleid. Daar kun je een online abonnement nemen voor acht dollar per maand of zestig dollar per jaar.

Omdat de blote foto’s niet in de app zelf zitten, maar gewoon op een website, worden hiermee de voorwaarden van de App Store van Apple omzeild, en zijn de vormen van de Playmates in volle glorie op de tablet te bewonderen.

Veel uitgevers zit het dwars dat zij geen direct contact met hun abonnees hebben als zij hun uitgaven via de App Store verkopen. Dit is een probleem dat uitgevers ervan weerhoudt om hun tijdschriften en kranten via deze downloadwinkel aan te bieden. De oplossing die Playboy heeft gevonden, zou wel eens navolging kunnen krijgen van andere uitgevers, want de verdiensten gaan zo naar de uitgever, in plaats dat 30 procent door Apple wordt opgeslokt. Ook wordt zo het strikte beleid van toelating tot de App Store vermeden.

Of Apple erin tuint is nog niet zeker. Op het moment van schrijven is de app op een iPad 2 niet te vinden in de App Store. Maar voer het webadres i.playboy.com in de adresbalk van Safari, en er komt een voor de iPad geoptimaliseerde site in beeld, dus die app is niet eens echt nodig.

Bron: ZD Net

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters