Ongeveer een honderdste van alle Android-apparaten is een tablet

Google heeft weer eens haar maandelijkse grafiekjes met betrekking tot de verspreiding van de verschillende Android-versies losgelaten. Daar komt uit naar voren dat slechts 0.6% van alle Android-apparaten de tabletversie van het OS draait.

Samsung Galaxy Tab 10.1, 8.9 en 10.1V

Het feit dat er ook een aantal tablets is dat op Android 2.2 of Android 2.3 draait wil zeggen dat er iets meer Android-tablets in omloop zijn, maar dan nog steeds gaat het om ongeveer één procent van alle Android-apparaten. En dat is niet zo veel gezien het vertrouwen dat iedereen in de tabletmarkt heeft op het moment en de adoptiesnelheid van andere Android-versies. Het is logisch dat dat met tablets iets langzamer gaat omdat er op het moment nog weinig te updaten valt, maar dan nog is het niet veel.

Dat komt overigens overeen met de verkoopcijfers die we van tablets gezien hebben; die zijn in de meeste gevallen een flink discussiepunt geweest. Behalve bij de iPad dan, maar die draait uiteraard niet op Android.

De adoptie van de nieuwere Android-versies gaat natuurlijk ook gewoon door en ook dat is duidelijk te zien in de grafieken van Google. Gingerbread groeit flink en staat nu op bijna 10% van alle apparaten, terwijl Froyo ongeveer zijn hoogtepunt bereikt heeft met een ‘marktaandeel’ van zo’n 65%. Eclair is flink aan het afnemen, hoewel er nog steeds apparaten zijn die met dat besturingssysteem erop verkocht worden. De oudere versies zijn bijna helemaal verdwenen: Android 1.0 en 1.1 zijn niet eens meer in de grafiek te vinden, en het marktaandeel van Cupcake en Donut samen is nog maar 3,4%.

Android versieverdeling juni

 

Android versieverdeling juni

 

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters