'Onrust binnen HTC zorgt voor leegloop medewerkers'

Volgens The Verge staan veel medewerkers bij HTC op het punt van vertrekken. Het bedrijf verkeert in relatief zwaar weer en met namen de Amerikaanse medewerkers lijken het schip te verlaten.

HTC Peter Chou

De bron heeft volgens welingelichte bronnen vernomen dat het intern bij HTC niet helemaal lekker loopt. Met namen in het Amerikaanse hoofdkantoor van HTC in Seattle, lijken veel mensen te vertrekken. Volgens The Verge zou dit te maken hebben met de koers van HTC en het vertrouwen van de medewerkers in het bedrijf. Veel medewerkers zouden niet meer geloven in een positieve koerswijziging die met de HTC One is ingezet.

Een ander debacle voor het Amerikaanse-kantoor is de introductie van de HTC First. De First is de eerste Facebook Home-smartphone. Echter bleek vlak voor de launch dat HTC geen exclusiviteit kreeg op de launcher en Facebook de software breed wilde gaan uitrollen. Hierdoor weet de First amper te verkopen in Amerika. Medewerkers van HTC zouden daardoor erg teleurgesteld zijn in de top die geen goede deal met Facebook gemaakt zou hebben.

Prominente medewerkers van HTC roepen dan ook op om het HTC nu te verlaten. Inmiddels zijn in Amerika, maar ook op het hoofdkantoor van HTC, tientallen medewerkers naar andere bedrijven gegaan voor een andere baan. Onduidelijk is nog wat de top van HTC vindt van deze ontwikkelingen. HTC-topman Peter Chou had zijn eigen voortbestaan binnen het bedrijf direct gekoppeld aan het succes van de HTC One. Mocht de One geen succes worden, dan zou de topman opstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters