'Onrust binnen HTC zorgt voor leegloop medewerkers'

Volgens The Verge staan veel medewerkers bij HTC op het punt van vertrekken. Het bedrijf verkeert in relatief zwaar weer en met namen de Amerikaanse medewerkers lijken het schip te verlaten.

HTC Peter Chou

De bron heeft volgens welingelichte bronnen vernomen dat het intern bij HTC niet helemaal lekker loopt. Met namen in het Amerikaanse hoofdkantoor van HTC in Seattle, lijken veel mensen te vertrekken. Volgens The Verge zou dit te maken hebben met de koers van HTC en het vertrouwen van de medewerkers in het bedrijf. Veel medewerkers zouden niet meer geloven in een positieve koerswijziging die met de HTC One is ingezet.

Een ander debacle voor het Amerikaanse-kantoor is de introductie van de HTC First. De First is de eerste Facebook Home-smartphone. Echter bleek vlak voor de launch dat HTC geen exclusiviteit kreeg op de launcher en Facebook de software breed wilde gaan uitrollen. Hierdoor weet de First amper te verkopen in Amerika. Medewerkers van HTC zouden daardoor erg teleurgesteld zijn in de top die geen goede deal met Facebook gemaakt zou hebben.

Prominente medewerkers van HTC roepen dan ook op om het HTC nu te verlaten. Inmiddels zijn in Amerika, maar ook op het hoofdkantoor van HTC, tientallen medewerkers naar andere bedrijven gegaan voor een andere baan. Onduidelijk is nog wat de top van HTC vindt van deze ontwikkelingen. HTC-topman Peter Chou had zijn eigen voortbestaan binnen het bedrijf direct gekoppeld aan het succes van de HTC One. Mocht de One geen succes worden, dan zou de topman opstappen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters