Onrust onder personeel RIM groeit

De onrust onder het personeel van RIM, de producent van de Blackberrytelefoons, groeit met de dag. Nadat eerder deze week een manager van RIM stevige kritiek uitte op de top van het bedrijf, laten steeds meer werknemers zich horen.

RIM fabriek

RIM is hard marktaandeel aan het verliezen in Noord-Amerika. Android en de iPhone hebben het platform al ingehaald, en het lijkt er niet beter op te worden. De tweekoppige leiding van RIM krijgt de schuld van het personeel. De werknemers vinden dat het niet goed gaat met het Canedese bedrijf.

Boy Genius Report heeft na de eerder geciteerde brief van de manager – die inmiddels het Blackberry Jam Manifesto is gedoopt – ook nog wat andere brieven van kritische werknemers gepubliceerd. Behalve werknemers doen ook ex-werknemers van RIM een duit in het zakje.

Tussen de nieuwe brieven zit er een van een persoon die zegt bij RIM te hebben gewerkt, en ook een van een werknemer die klaagt over de slechte leiding binnen het bedrijf.

De rode draad in de klachten is dat de RIM-werknemers willen dat hun directie nu eens de richting laat zien waar het bedrijf heen moet. Ook in de uitvoering van opdrachten schiet het op lagere niveaus in het bedrijf tekort. Een man klagt: ”Mijn kleine team moet momenteel 75 projecten uitvoeren. Waarom? Omdat de leiding geen nee durft te zeggen. En wij zijn niet de enigen die hierover klagen. Als je andere teams zou vragen hoe het gaat, krijg je waarschijnlijk overal te horen dat er een lijst met werkzaamheden ligt die onuitvoerbaar lang is. Maar niemand durft tot op heden te zeggen dat het nu wel eens genoeg is.”

In een eerdere reactie op de brief van de manager heeft de directie van RIM gereageerd dat het bedrijf vertraging heeft opgelopen met geplande vernieuwingen, maar dat die er nu snel aankomen, waarna de meeste problemen wel voorbij moeten zijn. Dat wordt op de werkvloer dus niet door iedereen geloofd.

Bron: All Things D

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters