Onrust over torenhoge prijs LG Nexus 4

The Phone House in Spanje weigert de LG Nexus 4 te verkopen, omdat het toestel in de winkel tweemaal zo duur zou zijn als een aanschaf via Google Play Store: 600 tegen 300 euro. In Nederland kan het toestel niet via de Play Store worden aangeschaft, wat de vrees voedt dat het toestel hier sowieso honderden euro’s duurder gaat worden.

Google Nexus 4 beschikt over een quadcore-processor nexus 4 press shot1

The Phone House in Spanje vindt het prijsverschil te gortig en weigert het toestel in het aanbod op te nemen. De prijs van 599 euro werd door LG opgelegd. In de online Play Store van Google kost hetzelfde 16 GB-model maar 349 euro, en de 8GB-variant 299 euro.

Het Nexustoestel krijgt dus twee totaal verschillende prijzen. Ook in andere Europese landen (Italië, Oostenrijk) is een groot prijsverschil te zien tussen de Google Play Store en andere winkels. Het belangrijkste verkoopargument van de Nexus 4 is de lage prijs. Als die er niet meer is, is de Nexus 4 een van de vele dure topmodellen op de markt.

De Nederlandse prijs van de Nexus 4 is nog niet bekendgemaakt. Het toestel moet hier op 30 november de verkoop in gaan. Nu al wordt gevreesd dat de Nederlandse winkelprijs ook tegen de zeshonderd euro aan zal lopen, zoals in de genoemde Europese landen. Met dit verschil dat hier niet kan worden uitgeweken naar de Play Store van Google, waar het toestel maar 349 euro kost.

In Italië belagen boze LG-klanten de facebookpagina van het bedrijf om het grote prijsverschil. Ook daar is Google Play voor Nexustoestellen niet in de lucht, zodat de Nexus 4 alleen via een dure winkel kan worden aangeschaft.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem de groot -

  misschien vreemd, maar als je je android device nu in het engels zet, en een gmail aanmaakt op een UK of DE site, en er een prepaid van dat land instopt… kan je dan misschien wel alles in de play store zien..??

 2. ger adriaans -

  In de Google US Playstore kost hij : 8GB versie 298 Dollar en 16GB versie 349 dollar. De 16 GB versie kost daar 271 euro omgerekend. Met Verzending erbij kom je op zo`n 300 euro. Krijg hem opgestuurd via een Amerikaanse vriend 😉
  Vindt de handelswijze van LG schandelijk, net zo slecht als hun software en update beleid.

 3. Thijs Oost -

  In de VS hebben ze 4G/LTE-ondersteuning, in (bijna heel) Europa niet. De Nexus 4 ondersteunt geen 4G/LTE, dus het zou een ideaal toestel voor Europa zijn. Maar als de prijs zo veel hoger gaat liggen, vraag ik mij af: wat is nu de doelgroep?
  In Engeland en Duitsland is het toestel gelukkig wel voor de ‘normale’ prijs te verkrijgen, dus ik hoop dat er daar een slim persoon is die denkt: ‘Ik koop ze hier voor €300 en verkoop ze met winst aan landen als Nederland (waar ze geen volledige Play Store hebben).’

 4. Timboektoe -

  Denk jullie werkelijk dat er in europa 2 prijzen gehanteerd gaan worden?
  Bijv in ned 600 euro en in duitsland 350 euro.
  Indien dit waar is verwacht ik in heel europa dat de adviesprijs 600 euro zal zijn.
  klanten gaan dit natuurlijk niet betalen maar dan via grijze import.
  LG zal dan wel de prijs verlagen.

  1. bartvuijk -

   Binnen Europa is er al sprake van diverse prijzen tussen 550 en 600 euro. En als je Play Store meetelt in de landen waar die telefoons verkoopt, is er zelfs sprake van twee zeer afwijkende prijzen binnen hetzelfde land, vandaar de reactie van The Phone House in Spanje.

   1. Danijel -

    Ik weet niet of hij überhaupt wel in Duitsland via de winkels verkocht gaat worden. Ik gok alleen via de Play Store.

   2. wesleyk -

    haha oke dus dan moet ik een duitser kennen die via de playstore een nexus voor me wil bestellen? hmm dat gaat nog lastig worden

   3. bartvuijk -

    Ik zie wel een handeltje ontstaan van Spanjaarden die Play Store modellen naar de rest van Europa gaan versturen.

   4. Thijs Oost -

    Juist niet; in Spanje is de Nexus 4 €600. Juist een Brit of een Duitser; daar is het toestel €300.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters