Onrust over torenhoge prijs LG Nexus 4

The Phone House in Spanje weigert de LG Nexus 4 te verkopen, omdat het toestel in de winkel tweemaal zo duur zou zijn als een aanschaf via Google Play Store: 600 tegen 300 euro. In Nederland kan het toestel niet via de Play Store worden aangeschaft, wat de vrees voedt dat het toestel hier sowieso honderden euro’s duurder gaat worden.

Google Nexus 4 beschikt over een quadcore-processor nexus 4 press shot1

The Phone House in Spanje vindt het prijsverschil te gortig en weigert het toestel in het aanbod op te nemen. De prijs van 599 euro werd door LG opgelegd. In de online Play Store van Google kost hetzelfde 16 GB-model maar 349 euro, en de 8GB-variant 299 euro.

Het Nexustoestel krijgt dus twee totaal verschillende prijzen. Ook in andere Europese landen (Italië, Oostenrijk) is een groot prijsverschil te zien tussen de Google Play Store en andere winkels. Het belangrijkste verkoopargument van de Nexus 4 is de lage prijs. Als die er niet meer is, is de Nexus 4 een van de vele dure topmodellen op de markt.

De Nederlandse prijs van de Nexus 4 is nog niet bekendgemaakt. Het toestel moet hier op 30 november de verkoop in gaan. Nu al wordt gevreesd dat de Nederlandse winkelprijs ook tegen de zeshonderd euro aan zal lopen, zoals in de genoemde Europese landen. Met dit verschil dat hier niet kan worden uitgeweken naar de Play Store van Google, waar het toestel maar 349 euro kost.

In Italië belagen boze LG-klanten de facebookpagina van het bedrijf om het grote prijsverschil. Ook daar is Google Play voor Nexustoestellen niet in de lucht, zodat de Nexus 4 alleen via een dure winkel kan worden aangeschaft.

Bron: The Next Web

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters