Ontdek de Moto G4: de beste budgetsmartphone van 2016 – ADV

Tegenwoordig hoef je helemaal niet zo veel meer uit te geven voor een telefoon die een uitstekende smartphone-ervaring biedt. Motorola zet met de Moto G4 een sterke kandidaat neer die zeer zeker je aandacht waard is als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

Om een echt goede smartphone te kunnen kopen hoef je allang geen honderden euro’s uit te geven. Motorola is al jaren koning in het middensegment met zijn uitstekende Moto G-serie en de Moto G4 zet de traditie voort. Voor minder dan 250 euro krijg je namelijk een riant uitgerust toestel dat op veel gebieden kan wedijveren met smartphones die vele malen duurder zijn. We nemen even de grootste pluspunten met je door. 

1) Nieuwste software met snelle updates

Motorola installeert standaard de nieuwste versie van Android op zijn toestellen, maar dan zonder enige poespas. Je vindt hier dan ook Android terug zoals Google het bedoeld heeft, zonder skin die het gebruik of het uiterlijk van de software aanpast. Waar andere fabrikanten hun toestellen volstoppen met vaak nutteloze apps doet Motorola dit niet: alleen de écht noodzakelijke apps zijn op het toestel voorgeïnstalleerd. Alle ruimte dus om zelf te kiezen.

Een ander voordeel van een nagenoeg onaangeroerde versie van Android is dat het regelen van software-updates maar weinig tijd kost aan de kant van de fabrikant. Doorgaans zul je dan ook niet lang hoeven wachten op nieuwe versies van Android op je Moto G4, want Motorola hoeft geen eigen apps geschikt te maken voor de nieuwe versie. Zo ben je altijd voorzien van de laatste vernieuwingen op Android-gebied.

2) Lekker groot scherm

Bij de vierde versie van de Moto G is gekozen voor een scherm van maar liefst 5,5 inch. Dit maakt het toestel een ware phablet, wat het spelen van games en het bekijken van video’s tot een waar genot maakt. De besturingselementen van je games zijn makkelijker te raken op zo’n groot scherm, terwijl je meer detail kunt zien in al je video’s. Bovendien kun je zelfs spreadsheets bekijken en andere productieve dingen doen op een scherm van dit formaat.

Motorola heeft dit scherm voorzien van een Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dit zorgt voor vlijmscherp beeld wat zowel tekst als beeld betreft en laat je je favoriete films en series in volledige kwaliteit bekijken, waar je ook bent. Ook wat de kleuren betreft zit je goed: de gebruikte IPS-techniek zorgt voor strakke kijkhoeken en een gebalanceerde, realistische kleurweergave. Ideaal dus voor de fervente multimedialiefhebber.

3) Goede camera’s, achterop én voorop

Eén van de dingen waar smartphonefabrikanten op besparen bij goedkopere telefoons is het camerasysteem, waarbij vaak slechtere sensoren worden ingezet. Gelukkig heeft Motorola er voor gekozen hier niet op te bezuinigen: zowel aan de voor- als achterkant van het toestel vind je degelijke camera’s terug.

Voor al je selfies is er een 5-megapixelcamera aanwezig terwijl je met de 13-megapixelcamera aan de achterkant de mooiste foto’s schiet. Ook video’s opnemen met Full HD-resolutie behoort tot de mogelijkheden, waardoor je geen enkel belangrijk moment in je leven hoeft te missen. Het grotere broertje van de Moto G4, de G4 Plus, heeft zelfs een 16-megapixelcamera die nóg scherpere foto’s schiet. 

Wil je meer weten? Vergelijk telefoons, waaronder de Moto G4 en G4 Plus, op GSMinfo.nl!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters