Ontdek de Moto G4: de beste budgetsmartphone van 2016 – ADV

Tegenwoordig hoef je helemaal niet zo veel meer uit te geven voor een telefoon die een uitstekende smartphone-ervaring biedt. Motorola zet met de Moto G4 een sterke kandidaat neer die zeer zeker je aandacht waard is als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

Om een echt goede smartphone te kunnen kopen hoef je allang geen honderden euro’s uit te geven. Motorola is al jaren koning in het middensegment met zijn uitstekende Moto G-serie en de Moto G4 zet de traditie voort. Voor minder dan 250 euro krijg je namelijk een riant uitgerust toestel dat op veel gebieden kan wedijveren met smartphones die vele malen duurder zijn. We nemen even de grootste pluspunten met je door. 

1) Nieuwste software met snelle updates

Motorola installeert standaard de nieuwste versie van Android op zijn toestellen, maar dan zonder enige poespas. Je vindt hier dan ook Android terug zoals Google het bedoeld heeft, zonder skin die het gebruik of het uiterlijk van de software aanpast. Waar andere fabrikanten hun toestellen volstoppen met vaak nutteloze apps doet Motorola dit niet: alleen de écht noodzakelijke apps zijn op het toestel voorgeïnstalleerd. Alle ruimte dus om zelf te kiezen.

Een ander voordeel van een nagenoeg onaangeroerde versie van Android is dat het regelen van software-updates maar weinig tijd kost aan de kant van de fabrikant. Doorgaans zul je dan ook niet lang hoeven wachten op nieuwe versies van Android op je Moto G4, want Motorola hoeft geen eigen apps geschikt te maken voor de nieuwe versie. Zo ben je altijd voorzien van de laatste vernieuwingen op Android-gebied.

2) Lekker groot scherm

Bij de vierde versie van de Moto G is gekozen voor een scherm van maar liefst 5,5 inch. Dit maakt het toestel een ware phablet, wat het spelen van games en het bekijken van video’s tot een waar genot maakt. De besturingselementen van je games zijn makkelijker te raken op zo’n groot scherm, terwijl je meer detail kunt zien in al je video’s. Bovendien kun je zelfs spreadsheets bekijken en andere productieve dingen doen op een scherm van dit formaat.

Motorola heeft dit scherm voorzien van een Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dit zorgt voor vlijmscherp beeld wat zowel tekst als beeld betreft en laat je je favoriete films en series in volledige kwaliteit bekijken, waar je ook bent. Ook wat de kleuren betreft zit je goed: de gebruikte IPS-techniek zorgt voor strakke kijkhoeken en een gebalanceerde, realistische kleurweergave. Ideaal dus voor de fervente multimedialiefhebber.

3) Goede camera’s, achterop én voorop

Eén van de dingen waar smartphonefabrikanten op besparen bij goedkopere telefoons is het camerasysteem, waarbij vaak slechtere sensoren worden ingezet. Gelukkig heeft Motorola er voor gekozen hier niet op te bezuinigen: zowel aan de voor- als achterkant van het toestel vind je degelijke camera’s terug.

Voor al je selfies is er een 5-megapixelcamera aanwezig terwijl je met de 13-megapixelcamera aan de achterkant de mooiste foto’s schiet. Ook video’s opnemen met Full HD-resolutie behoort tot de mogelijkheden, waardoor je geen enkel belangrijk moment in je leven hoeft te missen. Het grotere broertje van de Moto G4, de G4 Plus, heeft zelfs een 16-megapixelcamera die nóg scherpere foto’s schiet. 

Wil je meer weten? Vergelijk telefoons, waaronder de Moto G4 en G4 Plus, op GSMinfo.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sander -

  Ben nu al een tijdje in bezit van de moto g 3e, en ben meer dan positief hierover, ik was zelfs eerder met de 6.0 update dan iemand met een s6 van Samsung, maar volg de nieuwe moto g erg veel ziet er goed uit!

 2. Luc -

  De Lenovo K5 die inmiddels al in Nederland te koop is, wordt op sommige sites al gezien als een mededinger naar de titel beste budget smartphone. Kunnen we hiervan nog een uitgebreide review verwachten?

  1. Dominick Viëtor -

   Ik ben bang van niet. Maar we hebben hem in ieder geval zeker op het netvlies, mochten we nog een keer tijd hebben 🙂

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters