Galaxy S9 komt mogelijk al in januari om de iPhone 8 aan te pakken

Eén van de hoogtepunten dit jaar in smartphoneland is de onthulling van de iPhone 8. Het lijkt erop dat Samsung hem begint te knijpen en snel extra munitie wil gaan inzetten. Volgens nieuwe berichten zou de smartphonemaker namelijk al in Januari komen met de nieuwe Samsung Galaxy S9. 

Onthulling in januari technisch gezien mogelijk

Samsung Display zou voor het aankomende Galaxy toestel al in november beginnen met het verschepen van de OLED panelen. Dit is twee maanden eerder dan bij de Galaxy S8 toestellen. Het lijkt ergens een wat onmogelijke taak, maar volgens de geruchten zouden de Galaxy S8 opvolgers dezelfde Infinity Displays krijgen als hun voorgangers. Ook de formaten zouden overeenkomen, wat het bericht al wat meer aannemelijk maakt.

Samsung Galaxy S8

Toestel twee of drie maanden na verscheping panelen klaar

Volgens de bron van het Galaxy S9 nieuws, zouden de panelen meestal als eerste worden verscheept naar de productielijnen. Vervolgens worden de rest van de componenten samengevoegd, waarna het hele toestel  twee of drie maanden na het verschepen van de panelen in elkaar wordt gezet.

Galaxy S8 productielijn

Volgens de gebruikelijke tijdlijn zou januari kunnen kloppen

De panelen van de S8 werden in januari verscheept en de toestellen werden uiteindelijk eind maart onthuld. Als dezelfde tijdlijn geldt voor de S9 en de panelen inderdaad al in november worden verscheept, zouden we dus de S9 handsets al eind januari kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S9 Plus

iPhone 8 oorzaak van vervroegde productie Galaxy S9

Volgens insiders is deze versnelde productie vooral te danken aan de komst van de iPhone 8. Er is namelijk een grote kans dat de nieuwe iPhone een grote hit wordt en Samsung zou de eigen verkoopcijfers hiermee willen beschermen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters