Galaxy S9 komt mogelijk al in januari om de iPhone 8 aan te pakken

Eén van de hoogtepunten dit jaar in smartphoneland is de onthulling van de iPhone 8. Het lijkt erop dat Samsung hem begint te knijpen en snel extra munitie wil gaan inzetten. Volgens nieuwe berichten zou de smartphonemaker namelijk al in Januari komen met de nieuwe Samsung Galaxy S9. 

Onthulling in januari technisch gezien mogelijk

Samsung Display zou voor het aankomende Galaxy toestel al in november beginnen met het verschepen van de OLED panelen. Dit is twee maanden eerder dan bij de Galaxy S8 toestellen. Het lijkt ergens een wat onmogelijke taak, maar volgens de geruchten zouden de Galaxy S8 opvolgers dezelfde Infinity Displays krijgen als hun voorgangers. Ook de formaten zouden overeenkomen, wat het bericht al wat meer aannemelijk maakt.

Samsung Galaxy S8

Toestel twee of drie maanden na verscheping panelen klaar

Volgens de bron van het Galaxy S9 nieuws, zouden de panelen meestal als eerste worden verscheept naar de productielijnen. Vervolgens worden de rest van de componenten samengevoegd, waarna het hele toestel  twee of drie maanden na het verschepen van de panelen in elkaar wordt gezet.

Galaxy S8 productielijn

Volgens de gebruikelijke tijdlijn zou januari kunnen kloppen

De panelen van de S8 werden in januari verscheept en de toestellen werden uiteindelijk eind maart onthuld. Als dezelfde tijdlijn geldt voor de S9 en de panelen inderdaad al in november worden verscheept, zouden we dus de S9 handsets al eind januari kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S9 Plus

iPhone 8 oorzaak van vervroegde productie Galaxy S9

Volgens insiders is deze versnelde productie vooral te danken aan de komst van de iPhone 8. Er is namelijk een grote kans dat de nieuwe iPhone een grote hit wordt en Samsung zou de eigen verkoopcijfers hiermee willen beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Richard Pet -

  Wat een onzin weer bij WANT, ze gaan echt met stappen achteruit continu Apple voortrekken met alles en HTC, Samsung en Sony beetje zwart maken. Word tijd dat AllAboutPhones weet terug komt met Daniel Derksen.

 2. Erik -

  Neem dit nieuwsbericht maar met een koreltje zout!!
  All about phones kopieerd al hun nieuws van sites, die nep nieuws publiceren…
  Dit zei men ook al van de S8 terwijl dit toestel ruim 3 maanden later kwam!!
  Deze site is in 90% van de tijd niet meer geloofwaardig!!
  Men advies: volg het nieuws via Tweakers.net

 3. Ineke vos -

  Samsung hoeft zich geen zorgen te maken denk ik. Wereldwijd de nr 1. Voor mij nooit een andere telefoon. Ik heb nu de vierde op rij en nooit ellende. De 9 zal ik overslaan, want ik heb de 8+. Heerlijke telefoon zonder de arrogantie van de firma Apple.

 4. Pascal -

  Nooit meer een Samsung. Na mijn S3, S5 en S6 ben ik er klaar mee. Het waren goeie toestellen, maar ik baal van het update-beleid van Android. Samsung zal de S6 niet meer updaten naar Oreo, want de S6 heeft al twee grote updates gehad, volgens Samsung. Te gek voor woorden. Apple neemt zelfs de 5S mee in haar update naar Ios 11 !!! Dat toestel is uit het jaar 2013 en wordt nog steeds up to date gehouden. Zo houd je je klanten vast. Nee, voor mij geen Samsung meer. Ik ga voor de nieuwe iPhone.

  1. Linda Visser -

   Dat doet Apple expres om er voor te zorgen dat de verouderde modellen zo gierend traag worden door de steeds zwaarder wordende OS functies dat de oudere modellen niet meer vooruit te branden zijn. Weet er alles van met mijn iphone 5. Drama.

   ZO dwingen ze je om een nieuwe smartphone te kopen. Heb ook een S6 maar ik hoef geen Orea. Heb’ m al meer dan 2 jaar. Loopt nog steeds als een zonnetje, krijg maandelijks updates (Samsung heeft wel degelijke zijn update beleid aangepast voor de topmodellen) en doet alles wat ik van een smartphone verwacht en meer.

 5. Marco van Vliet -

  Samsung ‘m knijpen? Voor een iphone 8 die op voorhand in bijna alles achter loopt?

  Kom op zeg redactie. Samsung doet het nog steeds geweldig en heeft ondanks de tegenslag van de Note 7 zo’n 3% marktaandeel teruggepakt. Apple heeft sinds midden 2017 zo’n 7% marktaandeel verloren.

  Moet nog zien of de Apple gebruikers er WEER in trappen om een VW Golf te kopen die al 4 jaar hetzelfde er uit ziet met alleen een nieuwe voorruit voor de prijs van een Mercedes.

  De onzin houdt een keer op.

  1. RBP -

   @Marco
   En waarin loopt de iPhone precies in achter? Ze zijn minstens zo snel in de benchmarks als de Android tegenhangers. Apple focust op gestroomlijnde en efficiente software, Android focust op de snelste hardware (om de ver van efficiente software te compenseren). Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.
   Op papier hebben Android toestellen een mooier scherm, maar op zo’n klein toestel hoef je niet per se een 4k scherm hebben. Sterker nog, Samsung zet de resolutie standaard op 50% ivm de accuduur. Persoonlijk vind ik dat Samsung toestellen goedkoop ogen en aanvoelen door al dat plastic. Iets wat niet moet kunnen voor een toestel met zo’n prijskaartje. iPhones zijn gemaakt uit solide aluminium blokken of van glas. En misschien nog het belangrijkste: de software updates worden veel langer ondersteund op iPhones. De iPhone 5S, een toestel uit anno 2013 zal gewoon iOS11 krijgen. Misschien moet u zich niet zo druk maken om wat andere mensen kopen.

   1. Mans Dekker -

    De Samsung S6, S7, S8 en Note series hebben al meer dan 4 jaar een volledig aluminium/glas omhulsel. De S5 was de laatste met plastic. Je hebt een jaar of 4 stilgestaan :).

    Samsung/Android toestellen hebben geen 4K schermen. Hoe kom je daar bij? Samsung maakt en gebruikt de beste schermen ter wereld in de vorm van hun OLED. Gisteren is het scherm van de Note nog uitgeroepen door het gezaghebbende Displaymate als beste scherm ooit.

    Waarom denk je dat Apple zijn OLED scherm bij haar grootste concurrent inkoop en daarmee Samsung miljarden betaalt?

   2. Angela de Boer -

    Apple innoveert nul komma nul. Hoe relatief klein zijn de verschillen tussen de iphone 5, 6 en 7?

    Merken als Samsung zijn wel enorm innovatief. Wat denk je van dit lijstje. Niet 1 vind je op de iphones.

    OLED scherm, draadloos opladen snel opladen, buiten NL geen betaling via MST, geen Artificial Intelligente Personal Assistant (Siri is geen pure AI assistante maar een relatief domme hard gecodeerde assistent), geen USB-C, geen bluetooth 5, geen NFC, geen geheugenuitbreiding, geen DUAL OIS, geen autofocus front facing camera, geen snelle focus techniek zoals de Dual Pixel in de Galaxy toestellen, geen PRO mode camera, geen RAW mode bestands ondersteuning, geen irisscanner, geen hartslagmeter, geen VR ondersteuning, geen BIXBY-achtige oplossing, geen secure folder achtige oplossing (Samsung Knox), geen personalisatie mogelijkheden (widgets/themes), geen HDR support, geen split screen opties.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters