Ontslagen gevallen bij Sony Mobile Amerika

De mobiele tak van Sony in de Verenigde Staten heeft een onbekend aantal mensen ontslagen. Naast de ontslagen die gevallen zijn, is het bedrijf ook verhuisd van Atlanta naar Silicon Valley.

Slechter en slechter…

Het is een grote tegenvaller voor Sony. Er is opnieuw een jaar voorbijgegaan waarin er amper progressie is geboekt bij de smartphone-afdeling van het bedrijf. Het gaat al jaren niet goed met de mobiele afdeling aangezien Sony niet veel marktaandeel heeft. Sinds 2012 heeft het bedrijf amper 1 procent van de totale mobiele markt in handen. Dit was tijdens de samenwerking met Ericsson nog 4 procent.

Verhuizing20131016-JAPAN-0013_edit

Tijden veranderen, grote bedrijven pakken alle winst en de kleine spelers krijgen het steeds lastiger. Nu de winst van Sony Mobile aan het dalen is, moeten er maatregelen getroffen worden. Sony is net weer terug verhuisd naar Sillicon Valley. Daarvoor heeft het bedrijf jaren in Atlanta gezeten. Dit was vanwege de nauwe samenwerking met de Amerikaanse provider AT&T.

Ontslagen

Naast de verhuizing zijn er ontslagen gevallen. Hoeveel dit er precies zijn wil Sony niet zeggen. Het bedrijf heeft alleen naar buiten gebracht dat er minder mensen in Sillicon Valley werken dan er voorheen in Atlanta werkte. Onder de ontslagen werknemers valt ook CEO Ravi Nookala. Deze is echter in januari al ontslagen en vervangen door Kunihiko Shiomi. Shiomi was hiervoor hoofd ontwikkeling bij Sony Mobile US.

X-lijnSony

Tijdens het Mobile World Congress presenteerde Sony nog vol trots zijn X-lijn. Deze toestellen gaan de Z-lijn vervangen. Ondanks het vernieuwde design zal Sony meer nodig hebben om te kunnen overleven tussen concurrenten als Apple en Samsung. Beide concurrenten nemen het grootste gedeelte van de mobiele industrie in zodat er slechts broodkruimels voor overige merken als Sony, HTC en BlackBerry over blijven. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd tot de fabrikanten het zullen begeven waarna ze overgekocht zullen worden door de grote bedrijven.

Bron: re/code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. twelz -

    Als Sony er mee stopt dan hoop ik in eerste instantie dat Samsung komt met de Galaxy S7 mini en anders stap ik hierna over op de IPhone SE

  2. Frankly__ -

    Jammer! Al enkele maanden bezitter van de Z5 compact en ben er erg blij mee. Als Sony er mee stopt dan zal ik helaas op de iPhone moeten overstappen…

  3. gio -

    erg jammer dat het al jaren zo slecht gaat met sony, zou er erg van balen als er binnen een paar jaar geen sony smartphones meer zijn. dan moet ik helaas overstappen op samsung..

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters