Ontwenningsverschijnselen na wegnemen smartphone

Studenten die hun smarphone moeten missen, zelfs voor een paar uur, lijden direct aan ontwenningsverschijnselen (cold turkey) die te vergelijken zijn met die van rokers of drugsverslaafden. Onderzoekers hebben dat aangetoond.

smartphone drug

The Daily Mail meldt dat de cold turkey zich voordoet bij 79 procent van de onderzochte studenten, die een dag lang werden afgesloten van hun smartphone. Ze raakten in de war, voelden zich geïsoleerd en werden onrustig.

De studenten meldden dat ze een overweldigend verlangen hadden naar hun smartphone. Een van de studenten vergeleek het met het verlangen naar crack.

In het onderzoek werden studenten van 17 tot 23 jaar in tien landen onderworpen aan het smartphoneloze dagje. Ook werden 150 studenten van een Engelse universiteit volledig afgesloten van het gebruik van telefoons, sociale netwerken, internet en televisie.

Ze mochten wel gewone telefoons gebruiken, boeken lezen en de studenten moesten een dagboek bijhouden.
Een op de vijf meldde ontwenningsverschijnselen, elf procent meldde dat ze zich totaal verward voelden. Een op de vijf werd angstig , nog eens elf procent voelde zich verlaten en slechts 21 procent zei er wel mee te kunnen leven, zo’n dagje ‘unplugged’.

Sommige studenten hadden het zo zwaar dat ze hun mobiele telefoon toch meenamen, alleen maar om hem aan te kunnen raken.

Een Britse student meldde in zijn dagboek: ”Ik ben een verslaafde. Ik heb geen alcohol. cocaine of iets anders nodig, media is mijn drug, en zonder voelde ik me verloren.”

Een andere student schreef: ”Ik wist letterlijk niet wat ik met mezelf aanmoest. Regelmatig ging ik naar de keuken om alleen maar in de kastjes te kijken, zonder enige reden. En ik haalde steeds maar wat te drinken.”

Een derde vergeleek het gemis van de smartphone en andere media met een soort hongersnood.

Susan Moeller, die het onderzoek leidde vanuit de Universiteit van Maryland, concludeert dat de technologie voor jonge mensen onmisbaar is geworden, omdat ze al hun hele leven ‘ingeplugd’ zijn. Sommige studenten zeiden wel dat ze zonder de media konden, maar nooit voor lang, omdat al hun vrienden er wel gebruik van maakten. Wel meldden veel studenten dat ze tijdens hun unplugged-dagje tot diepgaande gesprekken met elkaar kwamen. Zonder alle gadgets om ze af te leiden.

Bron: The Daily Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. r-o-b-tje -

    duh …
    ik merk het zelf ook bij / met vrienden iedereen krijgt mail ping en sms binnen
    en dat verstoort de samezijn..

    zelf me smartphone ALweer tijdje kwijt mis wel in de bus/ les msn/ internet..

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters