Ontwerper iPhone wordt geridderd in Engeland

Jonathan Ive, hoofd ontwerp van Apple en bedenker van het ontwerp van onder meer de iPhone, is tot ridder geslagen in Engeland. Waardoor hij nu als Sir Jonathan Ive door het leven gaat.

Jonathan Ive

Hij heeft een zeer hoge onderscheiding gekregen: knight commander of the British Empire. Jonathan Ive is wereldwijd beroemd om zijn esthetische designs, die terug te vinden zijn in de iMac, Powerbook G4, G4 Cube, MacBook, de unibody MacBook Pro, de MacBook Air, de iPod, iPhone en de iPad. Uiteraard bedacht hij die ontwerpen met een heel designteam, waar hij het hoofd van is.

Ives (46) werkt sinds 1992 bij Apple. Hij is de zoon van een leraar. Op vroege leeftijd kwam hij erachter dat hij talent had voor tekenen en ontwerpen. Ive heeft een universitaire opleiding in industrieel ontwerpen gevolgd. Dit zou hem uiteindelijk naar het ontwerpen van computers en draagbare apparaten leiden. Hij richtte na zijn studie een ontwerpbureau op, dat onder meer werk deed voor Apple. Bij Apple waren ze zo geïmponeerd door zijn werk, dat ze hem een baan aanboden. Aanvankelijk wilde hij daar niet van horen, omdat Apple in die tijd niet echt een veelbelovende toekomst tegemoet leek te gaan. Maar toen Steve Jobs in die periode terugkeerde naar Apple, ging hij erin geloven en nam hij het aanbod aan.

Hij had negentien jaar lang een sterke persoonlijke band met de overleden Jobs; die omschreef Ive ooit als zijn ‘spirituele partner’. Waar Jobs streefde naar perfectie, gooide Ive er zijn kunstzinnige visie tegenaan, wat tot alom bewonderde designs leidde.

Ive heeft de onderscheiding met grote eerbied en dankbaarheid aanvaard.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rene -

    Dit soort nieuws bedoel ik nu met dat het geen nieuwswaarde heeft en alleen nieuws is voor de fanboiis. Dat deze man zowiezo al sir genoemd mag worden is mij echt een raadsel, wat geniaals heeft hij dan ontworpen? Hij heeft alleen iets wat al geniaal was een stuk verbeterd, niet meer en niet minder. ­čÖé

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters