Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon

Twee ontwerpers zoeken op Kickstarter naar geldschieters om een telefoon op de markt te brengen die weinig groter is dan een creditcard. En ongeveer net zo dik als vier creditcards.

Light Phone

De Light Phone telefoon past in een portemonnee en is bestemd om alleen in noodgevallen dienst te doen. Er kan een simkaart in. Het toetsenbord licht op als je het aanraakt, het toestelletje geeft de tijd aan en dat zijn dan meteen alle functies, zo schrijft The Next Web.

De ontwerpers melden trots dat ze bij het ontwerp van The Light Phone precies dezelfde technologie gebruiken die tien jaar geleden al beschikbaar was. Het levert in de huidige tijd alleen een veel compacter apparaatje op. Je kunt er alleen maar mee bellen en verder niets, en zelfs dat waarschijnlijk niet al te lang, gezien het formaat van de batterij. De telefoon is daarmee bestemd als een soort noodtelefoontje, naast je gewone smartphone.

Op Kickstarter meldt het ontwerpduo dat ze 200.000 dollar nodig hebben om The Light Phone in de verkoop te brengen. Daarvan is ten tijde van het schrijven van dit bericht ongeveer een kwart binnen.

Bron: Kickstarter

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters