Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot

De eerste Xiaomi Mi Mix was een van de meest innoverende smartphones ooit. Met zijn randloze scherm zorgde de Mi Mix voor een nieuwe rage, die onder meer LG en Samsung hebben gevolgd. Apple volgt naar verluidt later. Nu heeft ontwerper Philippe Starck een conceptvideo voor het design van Xioami Mi Mix 2 gedeeld.

Xiaomi Mi Mix 2

De video is zoals gezegd wel conceptueel, dus harde conclusies kunnen we er niet uit trekken. Wel kunnen we genieten van een van de mooiste smartphonedesigns in tijden. De Xiaomi Mi Mix 2 wordt als het aan Starck ligt nóg randlozer dan de eerste Mi Mix. De rand aan de bovenkant is in de video van Starck geheel niet aanwezig. En aan de onderkant zat bij de eerste Mi Mix nog een enigszins grote rand. Die wordt naar Starcks idee bij de opvolger een heel stuk kleiner.

Enige vragen roept het design nog wel op. Zo is het moeilijk voor te stellen hoe de voorcamera nog in de telefoon past. Dat kan natuurlijk nog altijd in de miniscule onderrand, maar de vraag is of de lens dan niet te klein wordt. En een vingerafdrukscanner aan de voorkant lijkt al helemaal onmogelijk. Die komt dan waarschijnlijk net als bij de Samsung Galaxy S8 aan de achterkant. Xiaomi zou er echter ook voor kunnen kiezen om de vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen, mits de technologie dat toelaat.

En verder?

Helaas is er voor de rest nog weinig informatie bekend over de Xiaomi Mi Mix 2. We verwachten wel dat de Chinese fabrikant zijn toestel met de beste technologie zal uitrusten. Dat deed het ook al met de Xiaomi Mi Mix, die onder meer een Snapdragon 821-chipset en 4GB of zelfs 6GB aan werkgeheugen te koop. De ‘oude’ Mi Mix is tegenwoordig voor ongeveer 500 euro exclusief importkosten te importeren uit China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters