Ontwikkelaar krijgt iOS apps werkend op PlayBook

De BlackBerry PlayBook was al in staat om enkele Android apps te draaien via de Android Player en mogelijk komen daar ook iOS apps bij. Een developer genaamd businesscat2000, heeft video’s gepubliceerd van werkende iOS apps op een PlayBook.

Super Monkey Ball op PlayBook via iOS

De BlackBerry PlayBook is een krachtige tablet die te koop is voor een prima prijs. Een van de veel gehoorde nadelen is dat populaire apps ontbreken in de app store van de tablet. Met de laatste update is het mogelijk om Android apps te starten op de PlayBook, maar alleen als de maker deze plaatst in BlackBerry App World.

Afgelopen zaterdag plaatste een ontwikkelaar, onder de naam businesscat2000, een video op het forum van CrackBerry waarin hij enkele populaire iOS apps laat draaien op de PlayBook. Hierbij ging het om de apps Super Monkey Ball, Tiny Tower, Tom Tom, Sushi Cat en iFart. Vaak zijn dit soort video’s nep en daarom heeft CrackBerry contact gezocht met de ontwikkelaar om de echtheid van de video te bepalen.

Om de echtheid te bepalen stuurde de BlackBerry community website een app genaamd iMore naar de ontwikkelaar. Deze app is alleen beschikbaar voor iOS en binnen een uur had de ontwikkelaar al een deel van de app werkend op de PlayBook (zie onderste video).

Volgens de ontwikkelaar worden iOS applicaties op de PlayBook niet ge├źmuleerd maar werkt het vergelijkbaar als Wine, waarmee het mogelijk is om Windows applicaties op Linux te draaien. Veel iOS apps maken gebruik van standaard code bibliotheken en implementaties door deze te herschrijven naar PlayBook code is het mogelijk om zonder te emuleren een iOS app te draaien. Hierdoor kunnen iOS apps even snel draaien als op een iPhone of iPad. De onderstaande video laat zien dat enkele apps al werken, al is er nog een hoop werk nodig. Vooral games die gebruik maken van OpenGL schijnen al aardig te werken, maar iOS apps die gebruik maken van veel Objective C en Apple code bibliotheken doen het nog een stuk minder.

Toch is de ontwikkeling zeer interessant aangezien het de mogelijkheid geeft om in de toekomst mogelijk alle populaire iOS apps te draaien op een PlayBook. De ontwikkelaar heeft enkel een paar video’s vrijgegeven, maar nog geen werkende apps.

Bron: CrackBerry

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters