Ontwikkelaars: Het derde ecosysteem is Windows Phone 7 geworden

Uit een nieuw onderzoek van het IDC blijkt dat Windows Phone 7 de positie van het BlackBerry OS heeft overgenomen als het gaat om interesse van ontwikkelaars. Die prefereren eerst iOS, dan Android en als derde Windows Phone 7 om applicaties voor te ontwikkelen.

Het onderzoek gaat in op de interesse van ontwikkelaars in verschillende apparaten en operatingsystemen. Zo werd gekeken welke tablets veel interesse hadden van ontwikkelaars en hierbij kwam de nieuwe Amazon Kindle Fire tablet als meest interessant uit het onderzoek. Dit terwijl het Android OS het verder niet zo goed deed; het OS viel met 4 punten naar beneden naar 83% interesse onder ontwikkelaars, terwijl ontwikkelaars nog minder heil zien in het ontwikkelen van applicaties voor Androidtablets. Slechts 68 procent lijkt zich klaar te maken om hun apps klaar te stomen voor Androidtablets.

Opvallend is dat BlackBerry ingehaald is door Windows Phone 7 als het derde OS waarin ontwikkelaars daadwerkelijk heil in zien. Hierdoor is een nieuwe top 3 tot stand gekomen met nog steeds stevig aan kop iOS en op een goede tweede plaats Android. 38 procent van de ontwikkelaars is zeer geïnteresseerd in het OS en zal naar verwachting een app gaan maken voor het OS.

Een andere ontwikkeling is dat 66 procent van de ontwikkelaars HTML5 een interessant alternatief begint te vinden voor native applicaties. De kans is dan ook groot dat binnen twee jaar HTML5 de nummer een zal worden, gevolgd door iOS, Android en Windows Phone 7. Met HTML5 kunnen ontwikkelaars meerdere platformen tegelijkertijd aanspreken met hun web-applicatie.

Nokia Lumia 800

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters