Ontwikkelaars: Het derde ecosysteem is Windows Phone 7 geworden

Uit een nieuw onderzoek van het IDC blijkt dat Windows Phone 7 de positie van het BlackBerry OS heeft overgenomen als het gaat om interesse van ontwikkelaars. Die prefereren eerst iOS, dan Android en als derde Windows Phone 7 om applicaties voor te ontwikkelen.

Het onderzoek gaat in op de interesse van ontwikkelaars in verschillende apparaten en operatingsystemen. Zo werd gekeken welke tablets veel interesse hadden van ontwikkelaars en hierbij kwam de nieuwe Amazon Kindle Fire tablet als meest interessant uit het onderzoek. Dit terwijl het Android OS het verder niet zo goed deed; het OS viel met 4 punten naar beneden naar 83% interesse onder ontwikkelaars, terwijl ontwikkelaars nog minder heil zien in het ontwikkelen van applicaties voor Androidtablets. Slechts 68 procent lijkt zich klaar te maken om hun apps klaar te stomen voor Androidtablets.

Opvallend is dat BlackBerry ingehaald is door Windows Phone 7 als het derde OS waarin ontwikkelaars daadwerkelijk heil in zien. Hierdoor is een nieuwe top 3 tot stand gekomen met nog steeds stevig aan kop iOS en op een goede tweede plaats Android. 38 procent van de ontwikkelaars is zeer geïnteresseerd in het OS en zal naar verwachting een app gaan maken voor het OS.

Een andere ontwikkeling is dat 66 procent van de ontwikkelaars HTML5 een interessant alternatief begint te vinden voor native applicaties. De kans is dan ook groot dat binnen twee jaar HTML5 de nummer een zal worden, gevolgd door iOS, Android en Windows Phone 7. Met HTML5 kunnen ontwikkelaars meerdere platformen tegelijkertijd aanspreken met hun web-applicatie.

Nokia Lumia 800

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      1. Danijel -

        Jawel, want we hebben altijd je commentaar laten staan volgens mij. Maar om nou commentaar in je commentaar te leveren op het feit dat we geen commentaar dulden en dus verder niets met de inhoud van het bericht heeft te maken, is weer het andere uiterste. Je mag me altijd mailen, maar ga niet lopen zeveren offtopic in de comments.

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters