Ontwikkelaars hoeven straks maar één app te maken voor Windows en Windows Phone

Microsoft werkt aan manieren om het software-ontwikkelaars makkelijk te maken om apps voor Windows snel om te zetten in een app voor Windows Phone. Straks kan dat geregeld worden in dezelfde software.

Een en ander blijkt uit uitgelekte screenshots, die eigenlijk nog geheim zijn maar al wel onder ontwikkelaars zijn verspreid. Straks is er in Visual Studio een zogeheten ‘Shared Solution’-template beschikbaar waarmee één app voor beide Windowsversies kan worden gemaakt. De software start vanzelf twee projecten, waarvan er een geschikt is voor pc’s en de ander voor smartphones op Windows Phone.

Op een van de screenshots is ook te zien hoeveel beide Windowsversies gemeen hebben als het om de bediening van apps gaat. Ontwikkelaars kunnen zo’n tachtig procent van dezelfde software-code gebruiken voor beide besturingssystemen. Op die manier is het bijzonder makkelijk voor een ontwikkelaar voor pc-software om ook een mobiele versie van zijn app te produceren.

Al eerder werd bekend dat Microsoft werkt aan een manier om de opvolgers van de huidige Windows 8.1, Windows RT en Windows Phone in elkaar te schuiven tot één besturingssysteem. Software-ontwikkelaars hebben nu nog weinig belangstelling voor Windows Phone omdat iOS en Android de mobiele markt vrijwel geheel bezitten.

Android heeft in de mobiele wereld zo’n beetje dezelfde dominante positie verworven als Windows in de pc-wereld. Door Windows te koppelen aan Windows Phone, hoopt Microsoft dat de marktpositie in het mobiele segment aanzienlijk wordt verbeterd.

Ontwikkelaars hoeven straks maar één app te maken voor Windows en Windows Phone ms universal store apps tweet 

Bron: CNET

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters