'Ontwikkelaars krijgen iPhone 4 met A5-processor in handen van Apple'

Volgens een game-ontwikkelaar heeft zijn bureau van Apple een opgewaardeerde iPhone 4 gekregen met daar de Apple A5-processor in verwerkt. De ontwikkelaars kunnen zo hun games klaar stomen voor de iPhone 5 die naar verwachting gebruik zal maken van de nieuwe processor.

Volgens de website 9TO5Mac hebben verschillende grote bureaus, waaronder Electronic Arts, een opgewaardeerde iPhone 4 in handen gekregen van Apple. Een medewerker van een grote uitgeverij voor games zou anoniem hebben gemeld dat Apple een soort iPhone 4S heeft uitgestuurd naar game-ontwikkelaars om zo hun games klaar te stomen voor de iPhone 5 en diens nieuwe processor.

Deze iPhone 4S zou beschikken over de nieuwe A5-processor van Apple die ook in de iPad 2 terug te vinden is. De 4S dient slechts als referentiemodel en niet als productiemodel, aldus de bron. Deze iPhone is alleen gebouwd met deze nieuwe processor om ontwikkelaars alvast de kans te geven met de nieuwe processor te werken en daardoor is de kans groot dat de iPhone 5 voorzien zal zijn van deze A5-processor. De iPhone 4S ziet er precies hetzelfde uit als de huidige iPhone 4, maar de kans is groot dat de nieuwe versie van de iPhone er anders uit zal zien aangezien deze versie slechts bedoeld is voor ontwikkelaars en nooit in productie zal gaan.

Volgens de ontwikkelaar mag deze speciale iPhone alleen op het kantoor van het bedrijf gebruikt worden en bevindt de iPhone zich ’s nachts in een kluis. Apple wil met deze stap een paar launch partners op de buhne roepen die hun games kunnen aankondigen voor de nieuwe processor en daarmee de iPhone 5 zodra de fabrikant zijn nieuwe smartphone heeft aangekondigd. Apple lijkt zich steeds meer toe te gaan leggen op games met zijn producten en probeert grote game-uitgevers zoals EA achter zich te krijgen.

De iPhone 5 zal naar verwachting samen met iOS 5 in juni aangekondigd worden aangezien Apple dan een grote conferentie gepland heeft staan. Volgens de bron is de kans ook groot dat de nieuwe iPhone een 5-megapixelcamera krijgt. Het toestel moet rond september op de markt komen, aldus Reuters.

Apple A5-processor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters