'Ontwikkelaars krijgen iPhone 4 met A5-processor in handen van Apple'

Volgens een game-ontwikkelaar heeft zijn bureau van Apple een opgewaardeerde iPhone 4 gekregen met daar de Apple A5-processor in verwerkt. De ontwikkelaars kunnen zo hun games klaar stomen voor de iPhone 5 die naar verwachting gebruik zal maken van de nieuwe processor.

Volgens de website 9TO5Mac hebben verschillende grote bureaus, waaronder Electronic Arts, een opgewaardeerde iPhone 4 in handen gekregen van Apple. Een medewerker van een grote uitgeverij voor games zou anoniem hebben gemeld dat Apple een soort iPhone 4S heeft uitgestuurd naar game-ontwikkelaars om zo hun games klaar te stomen voor de iPhone 5 en diens nieuwe processor.

Deze iPhone 4S zou beschikken over de nieuwe A5-processor van Apple die ook in de iPad 2 terug te vinden is. De 4S dient slechts als referentiemodel en niet als productiemodel, aldus de bron. Deze iPhone is alleen gebouwd met deze nieuwe processor om ontwikkelaars alvast de kans te geven met de nieuwe processor te werken en daardoor is de kans groot dat de iPhone 5 voorzien zal zijn van deze A5-processor. De iPhone 4S ziet er precies hetzelfde uit als de huidige iPhone 4, maar de kans is groot dat de nieuwe versie van de iPhone er anders uit zal zien aangezien deze versie slechts bedoeld is voor ontwikkelaars en nooit in productie zal gaan.

Volgens de ontwikkelaar mag deze speciale iPhone alleen op het kantoor van het bedrijf gebruikt worden en bevindt de iPhone zich ’s nachts in een kluis. Apple wil met deze stap een paar launch partners op de buhne roepen die hun games kunnen aankondigen voor de nieuwe processor en daarmee de iPhone 5 zodra de fabrikant zijn nieuwe smartphone heeft aangekondigd. Apple lijkt zich steeds meer toe te gaan leggen op games met zijn producten en probeert grote game-uitgevers zoals EA achter zich te krijgen.

De iPhone 5 zal naar verwachting samen met iOS 5 in juni aangekondigd worden aangezien Apple dan een grote conferentie gepland heeft staan. Volgens de bron is de kans ook groot dat de nieuwe iPhone een 5-megapixelcamera krijgt. Het toestel moet rond september op de markt komen, aldus Reuters.

Apple A5-processor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters