Ontwikkelingstools voor Windows Phone 7 worden gratis vrijgegeven

Microsoft is tijdens het MIX10-event uitvoerig ingegaan op de achterliggende code voor Windows Phone 7 Series. Ontwikkelaars dienen hun applicaties te bouwen in Silverlight 4 en XNA. Hierdoor is het nieuwe OS erg grafisch ingesteld. De producent heeft daarnaast de ontwikkelingstools gratis beschikbaar gesteld.

Microsoft heeft tijdens haar eigen MIX2010-event in Las Vegas een hoop informatie losgelaten over de ontwikkeling van Windows Phone 7. Daar waar de ontwikkelaar tijdens de aankondiging van het OS geen achterliggende informatie prijs gaf, heeft het nu de sluizen geopend en ontwikkelaars warm gemaakt voor Windows Phone 7. Middels een speciale website kunnen ontwikkelaars meer informatie vinden over het OS en gratis programma’s downloaden om te coden voor WP7. Microsoft heeft zoals verwacht twee tools beschikbaar gesteld die momenteel nog in beta verkeren maar eind dit jaar helemaal gratis beschikbaar zullen om te coden. Visual Studio 2010 Express for Windows Phone en Expression Blend moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars het nieuwe OS gemakkelijk omarmen zonder op hoge kosten gedreven te worden. Met deze tools moet het gemakkelijk worden om programma’s gemakkelijk van de PC of Xbox te porten naar Windows Phones.

Volgens Microsoft dient er erg weinig nog aangepast te worden aan applicaties die in Silverlight voor de PC zijn gemaakt en die vervolgens op het OS willen draaien. Tijdens de presentatie liet een ontwikkelaar zien dat een Twitter-applicatie binnen vijf minuten gemaakt was met deze nieuwe tools. Microsoft gaf een hoop partners een vroege versie van het nieuwe OS om zo binnen drie weken met een applicatie te komen. De eerste geluiden waren uiteraard positief maar het lijkt erop dat de producent mobiele-ontwikkelaars goed gaat ondersteunen met tools en documentatie.

De gigant ging ook dieper in op push-notificaties voor Windows Phone 7. De notificaties zijn vergelijkbaar met die van het iPhone OS en via diverse API’s kunnen ontwikkelaars hiervan gebruik gaan maken. Ook is duidelijk geworden dat WP7 standaard DiVX zal gaan ondersteunen. Inmiddels heeft de ontwikkelaar ook een document (pdf) vrijgegeven waarin nauwkeurig is terug te vinden hoe het UI van Windows Phone 7 opgebouwd dient te worden als een ontwikkelaar bezig is met een applicatie voor het OS. Daarbij is ook duidelijk geworden dat als het OS in november op de markt komt het eerst ondersteuning zal bieden voor WVGA -schermen en later ook voor HVGA-schermen.

Windows Phone 7 developers

 

Bron: boygeniusreport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters