Ontwikkelingstools voor Windows Phone 7 worden gratis vrijgegeven

Microsoft is tijdens het MIX10-event uitvoerig ingegaan op de achterliggende code voor Windows Phone 7 Series. Ontwikkelaars dienen hun applicaties te bouwen in Silverlight 4 en XNA. Hierdoor is het nieuwe OS erg grafisch ingesteld. De producent heeft daarnaast de ontwikkelingstools gratis beschikbaar gesteld.

Microsoft heeft tijdens haar eigen MIX2010-event in Las Vegas een hoop informatie losgelaten over de ontwikkeling van Windows Phone 7. Daar waar de ontwikkelaar tijdens de aankondiging van het OS geen achterliggende informatie prijs gaf, heeft het nu de sluizen geopend en ontwikkelaars warm gemaakt voor Windows Phone 7. Middels een speciale website kunnen ontwikkelaars meer informatie vinden over het OS en gratis programma’s downloaden om te coden voor WP7. Microsoft heeft zoals verwacht twee tools beschikbaar gesteld die momenteel nog in beta verkeren maar eind dit jaar helemaal gratis beschikbaar zullen om te coden. Visual Studio 2010 Express for Windows Phone en Expression Blend moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars het nieuwe OS gemakkelijk omarmen zonder op hoge kosten gedreven te worden. Met deze tools moet het gemakkelijk worden om programma’s gemakkelijk van de PC of Xbox te porten naar Windows Phones.

Volgens Microsoft dient er erg weinig nog aangepast te worden aan applicaties die in Silverlight voor de PC zijn gemaakt en die vervolgens op het OS willen draaien. Tijdens de presentatie liet een ontwikkelaar zien dat een Twitter-applicatie binnen vijf minuten gemaakt was met deze nieuwe tools. Microsoft gaf een hoop partners een vroege versie van het nieuwe OS om zo binnen drie weken met een applicatie te komen. De eerste geluiden waren uiteraard positief maar het lijkt erop dat de producent mobiele-ontwikkelaars goed gaat ondersteunen met tools en documentatie.

De gigant ging ook dieper in op push-notificaties voor Windows Phone 7. De notificaties zijn vergelijkbaar met die van het iPhone OS en via diverse API’s kunnen ontwikkelaars hiervan gebruik gaan maken. Ook is duidelijk geworden dat WP7 standaard DiVX zal gaan ondersteunen. Inmiddels heeft de ontwikkelaar ook een document (pdf) vrijgegeven waarin nauwkeurig is terug te vinden hoe het UI van Windows Phone 7 opgebouwd dient te worden als een ontwikkelaar bezig is met een applicatie voor het OS. Daarbij is ook duidelijk geworden dat als het OS in november op de markt komt het eerst ondersteuning zal bieden voor WVGA -schermen en later ook voor HVGA-schermen.

Windows Phone 7 developers

 

Bron: boygeniusreport

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters