Onverwoestbaar saffierscherm Apple iPhone 6 te zien in video

Een bekende YouTube-vlogger heeft een video online gezet van Apple’s eigen saffierscherm voor de iPhone 6. In de video is duidelijk te zien hoe stevig en krasongevoelig het nieuwe scherm is.

De video is afkomstig van Marques Brownlee. een bekende YouTube-vlogger met bijna 1.4 miljoen abonnee’s op YouTube. Brownlee heeft zijn handen weten te leggen op buitenpaneel van het scherm van de iPhone 6. Het scherm zal volgens de bron inderdaad 4.7″ groot gaan worden. Wat echter opmerkelijk is, is de krasvastheid van het scherm en zijn stevigheid.

In de video is duidelijk te zien hoe Brownlee het scherm mishandelt. Echter loopt het scherm volgens de presentator geen schade op. Het scherm wordt onderanderen bewerkt met een mes een bossleutels. Verder probeert Brownlee ook het scherm zo ver als hij kan te buigen. Volgens Brownlee is het scherm dan ook zo goed als onbreekbaar; “Ik kan het scherm met mijn eigen kracht niet breken”, aldus de presentator in de video. “De enige ‘schade’ die ik het scherm weet toe te brengen zijn mijn vingerafdrukken die op het paneel blijven zitten”.

Brownlee merkt ook op dat de het scherm bijzonder helder is; alsin, het scherm heeft geen of nauwelijks last van een filter waardoor de helderheid dat het scherm doorlaat bijzonder hoog is. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het ips-scherm dat daadwerkelijk onder deze beschermende laag geplaatst zal gaan worden. Volgens Brownlee is het saffier een bijzonder prettige toevoeging aan het scherm.

Er gaan verschillende verhalen over het saffierscherm van Apple. Sommige bronnen menen dat de fabriek van Apple niet genoeg saffierglas kan produceren om alle modellen van de iPhone 6 te voorzien van het nieuwe type glas. Andere menen juist weer dat alleen de iPhone 6 4.7″ het saffier mee zal gaan krijgen, en het grotere model, de 5.5″ variant, juist niet.

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters