Onverwoestbaar saffierscherm Apple iPhone 6 te zien in video

Een bekende YouTube-vlogger heeft een video online gezet van Apple’s eigen saffierscherm voor de iPhone 6. In de video is duidelijk te zien hoe stevig en krasongevoelig het nieuwe scherm is.

De video is afkomstig van Marques Brownlee. een bekende YouTube-vlogger met bijna 1.4 miljoen abonnee’s op YouTube. Brownlee heeft zijn handen weten te leggen op buitenpaneel van het scherm van de iPhone 6. Het scherm zal volgens de bron inderdaad 4.7″ groot gaan worden. Wat echter opmerkelijk is, is de krasvastheid van het scherm en zijn stevigheid.

In de video is duidelijk te zien hoe Brownlee het scherm mishandelt. Echter loopt het scherm volgens de presentator geen schade op. Het scherm wordt onderanderen bewerkt met een mes een bossleutels. Verder probeert Brownlee ook het scherm zo ver als hij kan te buigen. Volgens Brownlee is het scherm dan ook zo goed als onbreekbaar; “Ik kan het scherm met mijn eigen kracht niet breken”, aldus de presentator in de video. “De enige ‘schade’ die ik het scherm weet toe te brengen zijn mijn vingerafdrukken die op het paneel blijven zitten”.

Brownlee merkt ook op dat de het scherm bijzonder helder is; alsin, het scherm heeft geen of nauwelijks last van een filter waardoor de helderheid dat het scherm doorlaat bijzonder hoog is. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het ips-scherm dat daadwerkelijk onder deze beschermende laag geplaatst zal gaan worden. Volgens Brownlee is het saffier een bijzonder prettige toevoeging aan het scherm.

Er gaan verschillende verhalen over het saffierscherm van Apple. Sommige bronnen menen dat de fabriek van Apple niet genoeg saffierglas kan produceren om alle modellen van de iPhone 6 te voorzien van het nieuwe type glas. Andere menen juist weer dat alleen de iPhone 6 4.7″ het saffier mee zal gaan krijgen, en het grotere model, de 5.5″ variant, juist niet.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters