Onverwoestbaar saffierscherm Apple iPhone 6 te zien in video

Een bekende YouTube-vlogger heeft een video online gezet van Apple’s eigen saffierscherm voor de iPhone 6. In de video is duidelijk te zien hoe stevig en krasongevoelig het nieuwe scherm is.

De video is afkomstig van Marques Brownlee. een bekende YouTube-vlogger met bijna 1.4 miljoen abonnee’s op YouTube. Brownlee heeft zijn handen weten te leggen op buitenpaneel van het scherm van de iPhone 6. Het scherm zal volgens de bron inderdaad 4.7″ groot gaan worden. Wat echter opmerkelijk is, is de krasvastheid van het scherm en zijn stevigheid.

In de video is duidelijk te zien hoe Brownlee het scherm mishandelt. Echter loopt het scherm volgens de presentator geen schade op. Het scherm wordt onderanderen bewerkt met een mes een bossleutels. Verder probeert Brownlee ook het scherm zo ver als hij kan te buigen. Volgens Brownlee is het scherm dan ook zo goed als onbreekbaar; “Ik kan het scherm met mijn eigen kracht niet breken”, aldus de presentator in de video. “De enige ‘schade’ die ik het scherm weet toe te brengen zijn mijn vingerafdrukken die op het paneel blijven zitten”.

Brownlee merkt ook op dat de het scherm bijzonder helder is; alsin, het scherm heeft geen of nauwelijks last van een filter waardoor de helderheid dat het scherm doorlaat bijzonder hoog is. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het ips-scherm dat daadwerkelijk onder deze beschermende laag geplaatst zal gaan worden. Volgens Brownlee is het saffier een bijzonder prettige toevoeging aan het scherm.

Er gaan verschillende verhalen over het saffierscherm van Apple. Sommige bronnen menen dat de fabriek van Apple niet genoeg saffierglas kan produceren om alle modellen van de iPhone 6 te voorzien van het nieuwe type glas. Andere menen juist weer dat alleen de iPhone 6 4.7″ het saffier mee zal gaan krijgen, en het grotere model, de 5.5″ variant, juist niet.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters