Onverwoestbaar saffierscherm Apple iPhone 6 te zien in video

Een bekende YouTube-vlogger heeft een video online gezet van Apple’s eigen saffierscherm voor de iPhone 6. In de video is duidelijk te zien hoe stevig en krasongevoelig het nieuwe scherm is.

De video is afkomstig van Marques Brownlee. een bekende YouTube-vlogger met bijna 1.4 miljoen abonnee’s op YouTube. Brownlee heeft zijn handen weten te leggen op buitenpaneel van het scherm van de iPhone 6. Het scherm zal volgens de bron inderdaad 4.7″ groot gaan worden. Wat echter opmerkelijk is, is de krasvastheid van het scherm en zijn stevigheid.

In de video is duidelijk te zien hoe Brownlee het scherm mishandelt. Echter loopt het scherm volgens de presentator geen schade op. Het scherm wordt onderanderen bewerkt met een mes een bossleutels. Verder probeert Brownlee ook het scherm zo ver als hij kan te buigen. Volgens Brownlee is het scherm dan ook zo goed als onbreekbaar; “Ik kan het scherm met mijn eigen kracht niet breken”, aldus de presentator in de video. “De enige ‘schade’ die ik het scherm weet toe te brengen zijn mijn vingerafdrukken die op het paneel blijven zitten”.

Brownlee merkt ook op dat de het scherm bijzonder helder is; alsin, het scherm heeft geen of nauwelijks last van een filter waardoor de helderheid dat het scherm doorlaat bijzonder hoog is. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het ips-scherm dat daadwerkelijk onder deze beschermende laag geplaatst zal gaan worden. Volgens Brownlee is het saffier een bijzonder prettige toevoeging aan het scherm.

Er gaan verschillende verhalen over het saffierscherm van Apple. Sommige bronnen menen dat de fabriek van Apple niet genoeg saffierglas kan produceren om alle modellen van de iPhone 6 te voorzien van het nieuwe type glas. Andere menen juist weer dat alleen de iPhone 6 4.7″ het saffier mee zal gaan krijgen, en het grotere model, de 5.5″ variant, juist niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Ik heb nog nooit een folie of zo gebruikt op mijn iPhones en ik heb er nog nooit een krasje op gehad, op geen enkele en ik draai al mee van 2007. Ik steek natuurlijk ook geen sleutels of andere dingen bij mijn iPhone he. Voor mij een overbodige luxe maar voor anderen misschien een must

 2. Sylmaron -

  Erg hoogwaardig scherm zo te zien. Vraag is wel, wat doet dat met de toch de toch al te verwachten hoge prijs van het toestel.

  1. Quasimodo -

   Apple heeft 'n een of ander fabriekje overgenomen waar ze saffier glas produceren.

   Ik kwam een youtube filmpje tegen waarbij die persoon liet zien hoe sterk en goed dat safier glas is. Hij kreeg het gewoon niet kapot. Ook bekrassen lukte niet.
   Dit soort eigenschappen zou bij mij ook erg hoog op mijn verlanglijstje staan en is een kwestie van tijd voor meer fabrikanten het gaan toepassen op hun vlaggenschepen.

   Ik heb op dit moment gorilla glas en na een half jaar gebruik is er nog geen krasje te bespeuren. Dus helemaal noodzakelijk is het nou ook weer niet 😉

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters