Onzekerheid bij de grootste telecomoperators

Ondanks de economische crisis zijn het geen slechte tijden voor de 18 grootste telecomoperators, in plaats van te investeren in nieuwe netwerken richten zij zich nu juist op de bestaande klanten.

Ernst & Young

Volgens een onderzoek Ernst & Young, onder de 18 grootste Europese en Noord-Amerikaanse telecomoperators, heerst er een grote onduidelijkheid bij deze bedrijven over de wetgeving op het gebied van telecom. Mede door de toezichthouders die een vrije concurrentie proberen te bewerkstellen heerst er ook een grote concurrentiestrijd tussen de telco’s. Ook de klanten willen steeds meer en er minder voor betalen

Om deze redenen is het erg lastig voor de telecomoperators om goede investeringen te doen, waar de overheden dan ook erg op aan dringen, ze hebben er namelijk geen idee van hoe deze zullen gaan uitpakken. Aan de ene kant levert het klanten op maar andere kant kost het alleen maar geld. Bijvoorbeeld het vergroten van de bandbreedte, de operators zelf zullen hier geen geld aan kunnen verdienen, terwijl andere zoals contentbedrijven, bijvoorbeeld Google, hier wel geld aan kunnen gaan verdienen. Toch is het van groot belang voor de telco’s om de bestaande klanten tevreden te houden.

Volgens Pieter Verheers van Ernst & Young zullen de gevestigde telecombedrijven deze slechte economische tijd en onzekerheid betreffende de wetgeving overleven mede dankzij hun schaalgrootte en hun sterke balans, waarbij uitbreiding van netwerken voor snellere breedbandcapaciteit zal zorgen. Hij geeft aan dat de marktomstandigheden nog wel een tijd erg lastig zullen blijven voor de telecomoperators.

Bron: Ernst & Young

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters