Ook België krijgt mobiele telefonie in ruil voor advertentie

De Fins-Britse aanbieder van mobiele telefonie Blyk gaat volgend jaar uitbreiden naar Duitsland, Spanje en België, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Blyk biedt gratis een bepaalde hoeveelheid sms’jes en belminuten in ruil voor reclame.

Blyk is al actief in Groot-Brittannië, waar het netwerk van Vodafone gebruikt wordt. Blyk-gebruikers krijgen per maand 217 sms’jes en 43 belminuten gratis in ruil voor het ontvangen van maximaal zes reclameuitingen per dag. Voor extra berichten en belminuten moet betaald worden. De bekendmaking volgt vijf maanden na de aankondiging van uitbreiding naar de Nederlandse markt, die nog dit jaar veroverd moet worden.

Volgens Blyk, dat zich richt op consumenten met een leeftijd tussen 16 en 24 jaar, blijkt uit intern onderzoek dat de doelgroep in de nieuwe gebieden geïnteresseerd is in gratis sms’jes en belminuten in ruil voor advertenties, zolang het maar om ‘relevante’ merken gaat. Uit Britse reclamecampagnes van Blyk blijkt dat gemiddeld 29 procent op de advertenties reageert. Blyk hoopt tegen het einde van dit jaar advertenties van ruim tweehonderd merken te voeren.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters