Ook Denemarken krijgt LTE-toegang

Ericsson heeft bekend gemaakt met de uitrol van een 4G-netwerk in Denemarken te zijn begonnen. Provider TDC zal dit netwerk in gebruik gaan nemen.

LTE logo

Wereldwijd zijn er slechts twee LTE-netwerken in gebruik op het moment: die van MetroPCS in Amerika en die van TeliaSonera in Zweden en Noorwegen. Daarnaast heeft ’s werelds grootste leverancier van 4G-infrastructuur, Ericsson, een handjevol contracten gesloten met onder andere Vodafone Duitsland en AT&T. Daar is nu een nieuwe deal bij gekomen, waarbij het netwerk direct uitgerold zal worden. Dat liet de fabrikant in een persbericht weten.

Ericsson zal dan ook binnen afzienbare tijd van start gaan met de uitrol van een LTE-netwerk voor een Deense provider: TDC. Daarmee is Denemarken het derde land ter wereld dat toegang zal krijgen tot de nieuwe generatie dataverbindingen. In Nederland is er trouwens voorlopig nog geen informatie over de uitrol van een LTE-netwerk.

Voor consumenten heeft LTE een flinke snelheidsboost als voordeel. Theoretisch kan het een download-snelheid van 100Mbit per seconden aan. In de praktijk zal dat ongeveer op een tiende liggen, maar ook dat is ruim genoeg voor de meeste online toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  Hoe kom je erop dat het in praktijk slechts een 10de zal zijn als HSPA nu al sneller is?

  Het grote voordeel van LTE is trouwens de lagere reactiesnelheden. Pagina's zullen met een lagere snelheid toch sneller laden. En je kan online shooters spelen 🙂

  1. Dominick -

   Euh, ik heb nog nooit een mobiele verbinding gezien die ook maar in de buurt van het limiet van HSDPA komt hoor…. Zo zal dat mijn inziens bij LTE net zo zijn, geloof er niets van dat we binnen afzienbare tijd allemaal met 100Mbit mobiel zitten te surfen.

   1. bartvuijk -

    Met 100 mbps komt er de hele tijd rook uit je broekzak. Ik geloof er ook niks van, en gezien de datalimieten die providers nu invoeren zal het allemaal, letterlijk, zo'n vaart niet lopen.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters