Ook Denemarken krijgt LTE-toegang

Ericsson heeft bekend gemaakt met de uitrol van een 4G-netwerk in Denemarken te zijn begonnen. Provider TDC zal dit netwerk in gebruik gaan nemen.

LTE logo

Wereldwijd zijn er slechts twee LTE-netwerken in gebruik op het moment: die van MetroPCS in Amerika en die van TeliaSonera in Zweden en Noorwegen. Daarnaast heeft ’s werelds grootste leverancier van 4G-infrastructuur, Ericsson, een handjevol contracten gesloten met onder andere Vodafone Duitsland en AT&T. Daar is nu een nieuwe deal bij gekomen, waarbij het netwerk direct uitgerold zal worden. Dat liet de fabrikant in een persbericht weten.

Ericsson zal dan ook binnen afzienbare tijd van start gaan met de uitrol van een LTE-netwerk voor een Deense provider: TDC. Daarmee is Denemarken het derde land ter wereld dat toegang zal krijgen tot de nieuwe generatie dataverbindingen. In Nederland is er trouwens voorlopig nog geen informatie over de uitrol van een LTE-netwerk.

Voor consumenten heeft LTE een flinke snelheidsboost als voordeel. Theoretisch kan het een download-snelheid van 100Mbit per seconden aan. In de praktijk zal dat ongeveer op een tiende liggen, maar ook dat is ruim genoeg voor de meeste online toepassingen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters