Ook Denemarken krijgt LTE-toegang

Ericsson heeft bekend gemaakt met de uitrol van een 4G-netwerk in Denemarken te zijn begonnen. Provider TDC zal dit netwerk in gebruik gaan nemen.

LTE logo

Wereldwijd zijn er slechts twee LTE-netwerken in gebruik op het moment: die van MetroPCS in Amerika en die van TeliaSonera in Zweden en Noorwegen. Daarnaast heeft ’s werelds grootste leverancier van 4G-infrastructuur, Ericsson, een handjevol contracten gesloten met onder andere Vodafone Duitsland en AT&T. Daar is nu een nieuwe deal bij gekomen, waarbij het netwerk direct uitgerold zal worden. Dat liet de fabrikant in een persbericht weten.

Ericsson zal dan ook binnen afzienbare tijd van start gaan met de uitrol van een LTE-netwerk voor een Deense provider: TDC. Daarmee is Denemarken het derde land ter wereld dat toegang zal krijgen tot de nieuwe generatie dataverbindingen. In Nederland is er trouwens voorlopig nog geen informatie over de uitrol van een LTE-netwerk.

Voor consumenten heeft LTE een flinke snelheidsboost als voordeel. Theoretisch kan het een download-snelheid van 100Mbit per seconden aan. In de praktijk zal dat ongeveer op een tiende liggen, maar ook dat is ruim genoeg voor de meeste online toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  Hoe kom je erop dat het in praktijk slechts een 10de zal zijn als HSPA nu al sneller is?

  Het grote voordeel van LTE is trouwens de lagere reactiesnelheden. Pagina's zullen met een lagere snelheid toch sneller laden. En je kan online shooters spelen 🙂

  1. Dominick -

   Euh, ik heb nog nooit een mobiele verbinding gezien die ook maar in de buurt van het limiet van HSDPA komt hoor…. Zo zal dat mijn inziens bij LTE net zo zijn, geloof er niets van dat we binnen afzienbare tijd allemaal met 100Mbit mobiel zitten te surfen.

   1. bartvuijk -

    Met 100 mbps komt er de hele tijd rook uit je broekzak. Ik geloof er ook niks van, en gezien de datalimieten die providers nu invoeren zal het allemaal, letterlijk, zo'n vaart niet lopen.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters