'Ook LG bezig met smartwatch'

Apple, Google en Samsung zouden er allemaal al mee bezig zijn, maar LG wil er de eerste mee zijn: een smartwatch. Een slim horloge dat veel meer kan dan een gewoon klokje.

Ook LG bezig met smartwatch lg smartwatch
Oude ‘smartwatch’ van LG

LG zou bovendien bezig zijn met een Google Glass-achtige bril. Waarmee je kunt filmen, informatie op je omgeving kunt projecteren en nog veel meer. Tot nu toe is Google de enige met zo’n apparaat, dat al in prototypevorm gereed is.

Terug naar het horloge van LG. Het product zou koeten concurreren met de toekomstige slimme klokjes van Apple en Samsung. De plannen van LG zijn nog niet officieel naar buiten gebracht, maar zijn door een anoniem gehouden bron gemeld in de Korea Times.

De ontwikkeling van zowel het horloge als de slimme bril zijn onderdeel van de ‘langetermijnstragegie van LG en vormen een belangrijk deel van veel producten die nog niet op de markt zijn, maar nu worden ontwikkeld, door LG’, meldt de bron aan de Korea Times. Anders gezegd: het duurt nog wel even voor de twee producten in de winkels liggen.

De bron van de krant wilde niet zeggen op welk OS het horloge loopt: Android of Firefox OS. Dat laatste besturingssysteem lijkt meer voor de hand te liggen dan Android, omdat het minder ‘zwaar’ is voor zo’n klein apparaat als een horloge. En LG heeft al aangekondigd om Firefox OS te gaan gebruiken in smartphones.

LG heeft overigens in het verleden al slimme horloges geproduceerd. De GD910 was een horloge waarmee je kon bellen. Maar dat is nooit echt goed van de grond gekomen. Op de nieuwe generatie polscomputers zijn zowel de tijd als de belfunctie een bijzaak.

Nu zoveel bedrijven ineens bezig zijn met smartwatches, is het de vraag wie er het eerst mee op de markt komt. Sony heeft er overigens al eentje, en het bedrijf Pebble heeft er ook een uitgebracht. Die horloges werken draadloos via bluetooth samen met een smartphone, en geven notificaties weer op het horloge die op de telefoon binnenkomen.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters