Ook Motorola start een patentenoorlog

Nadat eerder Nokia en Apple elkaar al in de haren vlogen, lijken Motorola en RIM dat voorbeeld te gaan volgen. Motorola heeft aanklacht tegen RIM ingediend. Volgens de fabrikant schendt RIM vijf patenten.

Patent logo USHet lijkt tegenwoordig populair om rechtzaken tegen concurrenten te beginnen over vermeend patentinbreuk. Nokia en Apple lagen al veelvuldig met elkaar in de haren om vermeend patentinbreuk van de iPhone-producent. Na heel wat aanklachten heen en weer is deze soap nog steeds niet aan zijn eind gekomen. Een volgend langslepend juridisch gevecht lijkt echter alweer in de maak, nu Motorola een aanklacht heeft ingediend tegen RIM, fabrikant van de welbekende Blackberries. Volgens Motorola zou de Blackberry-maker inbreuk maken op vijf patenten die het bedrijf bezit. Bij de U.S. International Trade Commission werd een verzoek ingediend om de verkoop van Blackberries te stoppen. Nokia diende al een vergelijkbare klacht in tegen Apple.

De patenten waar het om zou gaan, zijn zaken zoals Wi-Fi, het managen van applicaties, bepaalde zaken van een telefooninterface en batterijbeheer. Om welke telefoons van RIM het precies gaat is niet bekend. Tevens heeft RIM nog geen antwoord gegeven op de beschuldigingen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters