Ook Motorola start een patentenoorlog

Nadat eerder Nokia en Apple elkaar al in de haren vlogen, lijken Motorola en RIM dat voorbeeld te gaan volgen. Motorola heeft aanklacht tegen RIM ingediend. Volgens de fabrikant schendt RIM vijf patenten.

Patent logo USHet lijkt tegenwoordig populair om rechtzaken tegen concurrenten te beginnen over vermeend patentinbreuk. Nokia en Apple lagen al veelvuldig met elkaar in de haren om vermeend patentinbreuk van de iPhone-producent. Na heel wat aanklachten heen en weer is deze soap nog steeds niet aan zijn eind gekomen. Een volgend langslepend juridisch gevecht lijkt echter alweer in de maak, nu Motorola een aanklacht heeft ingediend tegen RIM, fabrikant van de welbekende Blackberries. Volgens Motorola zou de Blackberry-maker inbreuk maken op vijf patenten die het bedrijf bezit. Bij de U.S. International Trade Commission werd een verzoek ingediend om de verkoop van Blackberries te stoppen. Nokia diende al een vergelijkbare klacht in tegen Apple.

De patenten waar het om zou gaan, zijn zaken zoals Wi-Fi, het managen van applicaties, bepaalde zaken van een telefooninterface en batterijbeheer. Om welke telefoons van RIM het precies gaat is niet bekend. Tevens heeft RIM nog geen antwoord gegeven op de beschuldigingen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters