Ook Motorola start een patentenoorlog

Nadat eerder Nokia en Apple elkaar al in de haren vlogen, lijken Motorola en RIM dat voorbeeld te gaan volgen. Motorola heeft aanklacht tegen RIM ingediend. Volgens de fabrikant schendt RIM vijf patenten.

Patent logo USHet lijkt tegenwoordig populair om rechtzaken tegen concurrenten te beginnen over vermeend patentinbreuk. Nokia en Apple lagen al veelvuldig met elkaar in de haren om vermeend patentinbreuk van de iPhone-producent. Na heel wat aanklachten heen en weer is deze soap nog steeds niet aan zijn eind gekomen. Een volgend langslepend juridisch gevecht lijkt echter alweer in de maak, nu Motorola een aanklacht heeft ingediend tegen RIM, fabrikant van de welbekende Blackberries. Volgens Motorola zou de Blackberry-maker inbreuk maken op vijf patenten die het bedrijf bezit. Bij de U.S. International Trade Commission werd een verzoek ingediend om de verkoop van Blackberries te stoppen. Nokia diende al een vergelijkbare klacht in tegen Apple.

De patenten waar het om zou gaan, zijn zaken zoals Wi-Fi, het managen van applicaties, bepaalde zaken van een telefooninterface en batterijbeheer. Om welke telefoons van RIM het precies gaat is niet bekend. Tevens heeft RIM nog geen antwoord gegeven op de beschuldigingen.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters