Ook skibril krijgt Android Froyo aangemeten

De CES-beurs in Las Vegas loopt op zijn eind, en gadgetwatchers struinen de beursvloeren af naar nog onontdekte bijzonderheden. De Androidpolice wist er een te vinden: een skibril die loopt op Android Froyo.

skibril android recon transcend

Eerder kwamen we al een autoradio tegen die op Android loopt, nu dus een skibril met het mobiele besturingssysteem van Google. Wat kun je met het ding? Om te beginnen: het is er in twee soorten. Je kunt een complete skibril krijgen, maar ook een soort inzetje van glas, dat weer in andere skibrillen van de gebruikelijke merken past. Zo ben je niet gebonden aan het model van één fabrikant, maar kun je de skibril van je keuze opzetten. En daar dus weer dat elektrische brillenglaasje met Android in stoppen.

In het glas dat voor het rechteroog zit, is aan de onderkant een schermpje aangebracht. Dat is klein, maar wordt via optische methoden vergroot zodat je op weg naar beneden een heleboel informatie kunt zien. Een afstandbediening aan je riem of in je zak kan het dingetje draadloos bedienen.

Fabrikant Recon Instruments heeft dat uitgerust met allerlei mogelijkheden om de skibril voor van alles en nog wat te benutten De Transcend, zoals deze skibril(-inzet) heet, geeft informatie over de snelheid van de skieër, de temperatuur, hoogte, tijd, verticale kilometerteller, en je kunt ook Google Maps met sneeuwkaarten van de helling waar je vanaf suist in beeld krijgen. Om maar wat te noemen.

Er was al een eerdere variant van de Transcend, maar die liep niet op Android. De versie van 2011 is met dit rijkbedeelde besturingssysteem uitgerust en brengt zo veel meer mogelijkheden. Android 2.2 Froyo maakt van de skibril ook een telefoon. Want je eigen Android telefoon kan ook via de skibril worden aangestuurd. Even het adressenboek raadplegen en via de draadloze afstandsbediening iemand bellen behoort tot de mogelijkheden.

Je kunt ook een bluetooth camera aansluiten op de Transcend. Zo zie je wat de camera op je hoofd opneemt als je naar beneden skiet. Terwijl die bril gelijktijdig ook nog allerlei stats in beeld brengt (temperatuur, snelheid, afstand, hoogte etc.).

De zo opgenomen film kan naar de website van fabrikant Recon worden gestuurd en teruggespeeld, compleet met alle stats die tijdens de skitocht door de bril zijn verzameld. Vervolgens kun je kijken of je de afdaling sneller hebt gemaakt dan je vrienden met dezelfde uitrusting op hun hoofd. Overigens, vrienden die net zo’n apparaat hebben en gelijktijdig de hellingen afdalen, kun je ook zien via de bril.

En wie helemaal wild is van skieën en alle mogelijke kunsten vastgelegd wil hebben, dat kan dus ook. Elke sprong kan worden geregistreerd, inclusief de tijd die je in de lucht zweeft, de afstand van de sprong en de afstand naar beneden.

De bril is ook geschikt om allerlei gecustomiseerde Android apps op te installeren. Niet te vergeten is het ding ook nog geschikt als mp3-speler.

De bril is niet goedkoop, driehonderd dollar, en dat is dan alleen de module die in een gewone skibril van een groot merk kan worden geklikt. Ook moet een echte ski- en gadgetfreak er natuurlijk een camera bij hebben. Dat maakt het een nogal dure hobby, maar de mogelijkheden zijn enorm.

transcend skibril transcend transcend 

Bron: android police

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters