'Ook Sony Xperia Z komt als Google Edition uit'

Na de Samsung Galaxy S4 en de HTC One zou nu ook Sony zijn vlaggenschip, de Xperia Z, als Google Edition willen uitbrengen. Dat wordt aan blog Android.gs gemeld door een ‘insider’.

Sony Xperia Z review hand

De werknemer van Sony, die anoniem wil blijven, heeft tegen het blog gezegd dat Google en Sony binnenkort met de Xperia Z Google Edition op de markt komen. In landen waar Google via de Play Store hardware verkoopt, zou het toestel naast de HTC One en de Samsung Galaxy S4 worden verkocht.

De software-ervaring van de Xperia Z zou wezenlijk veranderen zonder de softwareschil van Sony Mobile: het wordt dan puur Android, met niks extra. Wel extra is op zo’n ‘Nexus’-achtig toestel het gegeven dat nieuwe Androidversies hier het eerst op binnenkomen.

Volgens de bron van Android.gs zouden Sony en Google de Xperia Z Google Edition in juli aankondigen. Overigens is het voor kenners nu al mogelijk om de Xperia Z van stock Android te voorzien, als gevolg van het door Sony gestarte Android Open Source Project voor dit toestel. Dit vergt nogal wat kennis en het brengt zelfs enkele gevaren met zich mee, want als je niet precies weet wat je doet, kan het toestel onbruikbaar worden.

De Sony Xperia Z Google Edition zou volgende maand worden gepresenteerd met de huidige laatste versie van Android, 4.2.2 Jelly Bean. De telefoon zal waarschijnlijk vooreerst alleen in Amerika via de Play Store van Google worden verkocht. Qua hardware zou het toestel niet zijn gewijzigd ten opzichte van de gewone Xperia Z. Dus nog steeds een 5-inch TFT-scherm met een resolutie van 1080x1920p, waterdicht en stofvrij, en voorzien van een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor. De prijs zou hetzelfde zijn als die van de gewone Sony Xperia Z.

Bron: Android.gs

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters