Ook ZTE werkt aan smartphone met achtkernige processor

Onlangs lekte uit dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een mobiele processor met acht kernen. Nu blijkt ook de Chinese concurrent ZTE bezig te zijn met iets dergelijks. Volgend jaar moet een smartphone op de markt komen met een processor met acht kernen.

Ook ZTE werkt aan smartphone met achtkernige processor schermafbeelding 2012 11 26 om 120746
Mediatek Quadcore processor

Was vorig jaar de dualcore processor nog nieuw en dit jaar de quadcore de standaard in de meeste nieuwe smartphones, de achtkernige processor belooft zo langzamerhand de standaard te worden voor 2013. ZTE werkt aan de ‘Apache’, zoals de supersnelle smartphone wordt genoemd. De processor wordt niet gemaakt door Qualcomm, NVIDIA of Samsung, maar door MediaTek en heeft rugnummer MT6599 gekregen.

Over de capaciteiten van deze nieuwe chip is nog niet zoveel bekend, want hij is nog niet aangekondigd. Maar wel is het een en ander bekend over een eerdere MediaTek-processor met een nummer dat er een beetje op lijkt: de MT6588. Dat is een quadcore chip. Echter, hierin wordt de niet zo krachtige ARM Cortex A7-kern gebruikt, in plaats van de krachtiger Cortex A9. De vier Cortex A7-processors bieden zo’n beetje dezelfde capaciteit als twee Cortex A9-kernen. Waarom er twee gelijkwaardige processoren op de markt zijn? Omdat de meeste consumenten zich laten verblinden door de term quadcore.

Of de Apache acht zwakkere kernen krijgt of juist een supersnel apparaat wordt, is dan ook even afwachten: het is nog onbekend wat voor Cortex-processors er in worden gestopt. Als het tweemaal vier Cortex A7-processors zijn, is de chip tamelijk makkelijk te produceren, maar erg veel snelheidswinst leveren die acht kernen dan niet op.

Naar verwachting zal ZTE tijdens het Mobile World Congress in februari meer laten horen over deze nieuwe processor, en wellicht al de smartphone presenteren die er omheen zit.

Bron: Android Authority

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters