Oorlog tussen Nokia en Apple gaat verder

Het kat-en-muisspel tussen Apple en Nokia gaat verder nu Nokia opnieuw een klacht heeft ingediend tegen Apple en beweert dat bijna alle Apple-producten een inbreuk maken op de patenten van Nokia.

Nokia

Volgens Nokia gebruiken bijna alle producten van Apple wel iets waar Nokia een patent op heeft geregistreerd. Dat geldt zowel voor de iPod, iPhone als de Mac. “Nokia heeft altijd al de leiding gehad bij de ontwikkelingen van mobiele technologie├źn. De aanklacht naar Apple toe beschermt de resultaten van al die jaren ontwikkelen”, aldus Paul Melin. Volgens Nokia heeft het bedrijf in de voorbije 20 jaren al 40 miljard euro uitgegeven aan die ontwikkelingen. Het bedrijf heeft dan ook al zo’n 11.000 patenten.

Apple heeft nog niet kunnen reageren op de zaak. Dit jaar heeft de iPhone in een kwartaal voor Apple al zo’n 1,6 miljard dollar opgebracht, terwijl Nokia slechts 1,1 miljard dollar heeft verdiend aan al zijn mobiele toestellen. Nokia klaagde Apple eerder al aan in oktober, vanwege tien patenten die de iPhone zou gebruiken. Daarna heeft Apple op zijn beurt weer een klacht ingediend richting Nokia vanwege dertien Apple-patenten die Nokia dan weer zou gebruiken.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters