Oorlog tussen Nokia en Apple gaat verder

Het kat-en-muisspel tussen Apple en Nokia gaat verder nu Nokia opnieuw een klacht heeft ingediend tegen Apple en beweert dat bijna alle Apple-producten een inbreuk maken op de patenten van Nokia.

Nokia

Volgens Nokia gebruiken bijna alle producten van Apple wel iets waar Nokia een patent op heeft geregistreerd. Dat geldt zowel voor de iPod, iPhone als de Mac. “Nokia heeft altijd al de leiding gehad bij de ontwikkelingen van mobiele technologieĆ«n. De aanklacht naar Apple toe beschermt de resultaten van al die jaren ontwikkelen”, aldus Paul Melin. Volgens Nokia heeft het bedrijf in de voorbije 20 jaren al 40 miljard euro uitgegeven aan die ontwikkelingen. Het bedrijf heeft dan ook al zo’n 11.000 patenten.

Apple heeft nog niet kunnen reageren op de zaak. Dit jaar heeft de iPhone in een kwartaal voor Apple al zo’n 1,6 miljard dollar opgebracht, terwijl Nokia slechts 1,1 miljard dollar heeft verdiend aan al zijn mobiele toestellen. Nokia klaagde Apple eerder al aan in oktober, vanwege tien patenten die de iPhone zou gebruiken. Daarna heeft Apple op zijn beurt weer een klacht ingediend richting Nokia vanwege dertien Apple-patenten die Nokia dan weer zou gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters