Opera blokkeert cryptocoin miners nu ook op je smartphone

Sinds het ontploffen van de cryptomarkt heeft de browsergebruiker meer dan reclames te vrezen. Websites beginnen op steeds grotere schaal namelijk de rekenkracht van je computer of laptop te over te nemen. Om, je raadt het al, Bitcoins te minen. Je kunt het als een mooie manier zien om een site te steunen, maar helaas gebeurt het vaak ongevraagd.

Cryptojacking

In de toekomst gaan hopelijk alle browsers het tegen, maar op dit moment kun je daarvoor bij Opera terecht. Eerder deze maand werd de nieuwe functie al op de desktop-versie van de browser geïntroduceerd. Nu kun je ook op je Android smartphone veilig op het web surfen. Zowel Opera Mini als Opera for Android houden cryptojackers nu tegen.

Opera cryptojacking

Vooral websites rondom porno en het gratis delen van bestanden springen op de nieuwe technologie. Het is immers een inkomstenbron die de teruglopende tarieven voor advertenties kan compenseren. Op de korte termijn in ieder geval. In sommige gevallen merkt de gebruiker er niks van. Helaas is niet elke site even bescheiden: in de meeste gevallen wordt jouw laptop, computer of smartphone zo hevig ingezet voor het minen, dat je hele gadget traag wordt gedurende je de website open hebt staan.

Opera Mini en Opera for Android

In zowel Opera Mini als Opera for Android kun je de ingebouwde adblocker aanzetten. Vervolgens worden nu dus ook automatisch dat soort stiekeme scripts geblokkeerd. Vergeet echter niet je favoriete websites te whitelisten. De meeste websites zijn immers afhankelijk van advertenties, om voort te blijven bestaan.

Wil je checken of het goed werkt? Dan kun je deze veilige website bezoeken. Middels die handige pagina kun je checken of je huidige browser je beschermt tegen cryptojackers. Gebruik je toch liever Chrome dan Opera? In dit artikel leggen we je uit hoe je deze activiteiten in Google’s browser kunt blokkeren. Of wil je voor jezelf Bitcoins minen met je toestel? Hier leggen we je uit hoeveel je dat op zal leveren.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters