Opera Mini komt definitief niet naar de iPhone toe

Apple heeft Opera Mini een negatief oordeel gegeven tijdens de keuring voor de App store. Hiermee komt de browser definitief niet naar de iPhone toe.

Opera Mini is inmiddels op veel telefoons en smartphones te vinden als standaard browser voor het internet. Onlangs onthulde Opera-ceo Jon Stephenson von Tetzchner aan de New York Times dat Opera Mini ook klaar was voor de iPhone echter wachten deze nog op keuring. Toen liet hij al weten dat het onmogelijk zou zijn om de applicatie in de App store te gooien omdat de regels van Apple het niet toestaan dat een functionaliteit die de iPhone al bezit wordt nagebootst door een ander programma. Aangezien Opera Mini een directe concurrent zou zijn van Safari heeft Apple tijdens de keuring laten weten dat het programma de regels overtreed en niet toegelaten zal worden in de App store. Apple heeft de laatste tijd vele klachten te verduren over de App store en de iPhone aangezien deze een te gesloten karakter zou hebben waardoor ontwikkelaars bijna ontmoedigd worden om applicaties voor de telefoon te schrijven.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple niet de regels gaan versoepelen tot de App store echter zullen ze wel meer functionaliteit zelf gaan toevoegen aan de iPhone. Zo zou er podcast-afspeelsoftware erin komen te zitten en ook Google Streetview zal niet op de iPhone ontbreken met firmware 2.2.

no_opera_for_iphone 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters