'Opera Mini toch niet tegengehouden door Apple'

John Gruber van Daring Fireballs heeft onderzoek gedaan naar de bewering dat Opera mini niet naar de iPhone zal komen en is tot een hele andere conclusie gekomen. Volgens hem heeft Opera nog geen verzoek gedaan tot keuring voor de App Store.

Hij heeft uit ‘bronnen die anoniem willen blijven’ vernomen dat Opera een iPhone versie heeft ontwikkeld van Opera Mini, maar dat ze dit niet bij de App Store hebben ingeleverd. Opera heeft twee mobiele browsers: Opera Mobile, een versie van Opera die kleiner en lichter is geworden, en geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, en Opera Mini. Opera Mini krijgt de pagina als OBML, een soort van PDF, aangeleverd van proxy servers van Opera, en vertoond dat op het beeld, waardoor het lichter is, en sneller.

Misschien ligt het probleem wel ergens anders; Opera Mini is geschreven in Java, in de veronderstelling dat dat op elke mobiele telefoon moet werken. De iPhone heeft echter geen Java ondersteuning. Opera had voor de Android een virtuele machine nodig om Java te draaien. Als ze deze ook hebben ontwikkeld voor de iPhone, kwamen ze bedrogen uit: Regel 3.3.2 van de iPhone SDK Agreement verbied dat soort toepassingen. Een goede oplossing zou zijn om Opera Mini volledig aan te passen zodat het Apple’s API’s gebruikt. Dit kost alleen heel veel tijd, en Apple kan het dan nog steeds weigeren op grond van de regel dat een functionaliteit, namelijk een browser, die de iPhone al bezit wordt nagebootst door een ander programma.

Bron: Daring Fireball

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters