'Opera Mini toch niet tegengehouden door Apple'

John Gruber van Daring Fireballs heeft onderzoek gedaan naar de bewering dat Opera mini niet naar de iPhone zal komen en is tot een hele andere conclusie gekomen. Volgens hem heeft Opera nog geen verzoek gedaan tot keuring voor de App Store.

Hij heeft uit ‘bronnen die anoniem willen blijven’ vernomen dat Opera een iPhone versie heeft ontwikkeld van Opera Mini, maar dat ze dit niet bij de App Store hebben ingeleverd. Opera heeft twee mobiele browsers: Opera Mobile, een versie van Opera die kleiner en lichter is geworden, en geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, en Opera Mini. Opera Mini krijgt de pagina als OBML, een soort van PDF, aangeleverd van proxy servers van Opera, en vertoond dat op het beeld, waardoor het lichter is, en sneller.

Misschien ligt het probleem wel ergens anders; Opera Mini is geschreven in Java, in de veronderstelling dat dat op elke mobiele telefoon moet werken. De iPhone heeft echter geen Java ondersteuning. Opera had voor de Android een virtuele machine nodig om Java te draaien. Als ze deze ook hebben ontwikkeld voor de iPhone, kwamen ze bedrogen uit: Regel 3.3.2 van de iPhone SDK Agreement verbied dat soort toepassingen. Een goede oplossing zou zijn om Opera Mini volledig aan te passen zodat het Apple’s API’s gebruikt. Dit kost alleen heel veel tijd, en Apple kan het dan nog steeds weigeren op grond van de regel dat een functionaliteit, namelijk een browser, die de iPhone al bezit wordt nagebootst door een ander programma.

Bron: Daring Fireball

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters