Opera Mobile 9.7 komt eraan, Opera Turbo en meer inside

De Opera Mobile-browser voor Windows Mobile en Symbian wordt nu al gezien als een erg goede mobiele browser, maar met de nieuwste versie die binnenkort beschikbaar komt, versie 9.7, moet dit zelfs nog beter worden. Vooral de snelheid zou sterk verbeterd zijn.

De browseroorlog is de laatste tijd niet alleen op de pc aan de gang, ook in telecomland wordt er flink gestreden om wie de beste browser heeft. Internet Explorer is al lang niet meer heer en meester op het gebied van internetbrowsers, zowel mobiel als op de pc. Hoewel op de pc Firefox volgens velen dé browser is, is Opera toch wel de heerser op mobiel gebied. Met Opera Mobile bedient het bedrijf de smartphones, andere toestellen moeten het hebben van Opera Mini. De browser is al zo goed dat de meeste producenten hem al vooraf op hun toestellen installeren, maar Opera is van mening dat iets altijd beter kan. Uit dat oogpunt is de nieuwste versie van Opera Mobile, versie 9.7, ontstaan.

De nieuwste Opera-browser voor Windows Mobile moet verschillende verbeteringen brengen ten opzichte van de huidige versie 9.5, waaronder een grote update van de rendering engine. De nieuwe versie draait op de Presto 2.2-engine, die ook voor Opera versie 10 voor de pc gebruikt zal worden. Deze engine scoorde reeds 100 van de 100 punten op de bekende Acid3-test en we hebben dan ook hoge verwachtingen van de browser. Een geheel nieuwe functie is Opera Turbo, die ervoor moet zorgen dat pagina’s veel sneller laden. Zoals in onderstaand filmpje te zien is, laden pagina’s met Opera Turbo tot drie keer sneller dan dezelfde pagina’s in een browser waar deze functie niet is ingeschakeld. Dit komt grotendeels door betere compressie van afbeeldigen, die nog altijd voor de meeste bandbreedte zorgen. Ook is de Widget Manager geüpdatet en heeft de browser ondersteuning voor Google Gears en OpenGL ES gekregen. Tot slot is nu ook de ajax en flash ondersteuning die al met een plugin voor versie 9.5 verkrijgbaar was standaard in de browser geïntegreerd. Naar verwachting zal Opera Mobile 9.7 binnen enkele maanden als bèta te downloaden zijn voor Windows Mobile-toestellen.

Bron: Opera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters