Opera Mobile 9.7 komt eraan, Opera Turbo en meer inside

De Opera Mobile-browser voor Windows Mobile en Symbian wordt nu al gezien als een erg goede mobiele browser, maar met de nieuwste versie die binnenkort beschikbaar komt, versie 9.7, moet dit zelfs nog beter worden. Vooral de snelheid zou sterk verbeterd zijn.

De browseroorlog is de laatste tijd niet alleen op de pc aan de gang, ook in telecomland wordt er flink gestreden om wie de beste browser heeft. Internet Explorer is al lang niet meer heer en meester op het gebied van internetbrowsers, zowel mobiel als op de pc. Hoewel op de pc Firefox volgens velen dé browser is, is Opera toch wel de heerser op mobiel gebied. Met Opera Mobile bedient het bedrijf de smartphones, andere toestellen moeten het hebben van Opera Mini. De browser is al zo goed dat de meeste producenten hem al vooraf op hun toestellen installeren, maar Opera is van mening dat iets altijd beter kan. Uit dat oogpunt is de nieuwste versie van Opera Mobile, versie 9.7, ontstaan.

De nieuwste Opera-browser voor Windows Mobile moet verschillende verbeteringen brengen ten opzichte van de huidige versie 9.5, waaronder een grote update van de rendering engine. De nieuwe versie draait op de Presto 2.2-engine, die ook voor Opera versie 10 voor de pc gebruikt zal worden. Deze engine scoorde reeds 100 van de 100 punten op de bekende Acid3-test en we hebben dan ook hoge verwachtingen van de browser. Een geheel nieuwe functie is Opera Turbo, die ervoor moet zorgen dat pagina’s veel sneller laden. Zoals in onderstaand filmpje te zien is, laden pagina’s met Opera Turbo tot drie keer sneller dan dezelfde pagina’s in een browser waar deze functie niet is ingeschakeld. Dit komt grotendeels door betere compressie van afbeeldigen, die nog altijd voor de meeste bandbreedte zorgen. Ook is de Widget Manager geüpdatet en heeft de browser ondersteuning voor Google Gears en OpenGL ES gekregen. Tot slot is nu ook de ajax en flash ondersteuning die al met een plugin voor versie 9.5 verkrijgbaar was standaard in de browser geïntegreerd. Naar verwachting zal Opera Mobile 9.7 binnen enkele maanden als bèta te downloaden zijn voor Windows Mobile-toestellen.

Bron: Opera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters