Opera nummer 1 in mobiele browsercompetitie

Volgens de laatste onderzoeksrapporten, heeft iPhone safari browser zijn eerste plaats aan Opera verloren, StatCounter maakte dit onlangs bekend.

Opera browser

Statcounter, een onderzoeksfirma, heeft recent een onderzoek gedaan naar mobiele browsers, waaruit blijkt dat op dit moment Opera Mobile de strijd onder de mobiele browsers aan het winnen is. Deze browser heeft namelijk op dit moment 24,6 procent van de globale mobiele browsermarkt in zijn bezit, terwijl Apple met mobile Safari slechts 22,3 procent van de wereldmarkt bedient. De derde in het rijtje is Nokia’s Symbian Browser die nu 17,9 % van de markt bedient.

Het is een interessante wedstrijd tussen Safari en Opera omdat ze steeds weer de concurrentiestrijd met elkaar aangaan. In het begin van 2009 stond Opera op een nummer 1-positie maar in februari wist Safari de concurrent voorbij te streven, in mei wist Opera zijn nummer 1-positie terug te winnen. Aodhan Cullen, van Statcounter, zegt over de wedstrijd tussen de twee browsers het volgende: “It will be fascinating to watch how this battle plays out over the year.”<br>
Opera heeft de laatste tijd een groot deel van de markt overgenomen, mede door het succes van Opera Mini. Dit aandeel van Opera zal alleen maar groter worden omdat er een grote rij smartphones uit gaat komen waarop Opera Mobile zal draaien.

Daar tegenover staat dat de competitie op dit gebied pas echt op gang zal komen nadat Apple zijn nieuwe iPhone heeft gelanceerd en als de Palm Pre komt met zijn nieuwe browser webOS. Ook zullen de browsers van Nokia en BlackBerry, samen goed voor 6,9% marktaandeel, proberen om hun marktaandeel te gaan uitbreiden.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters