Opera nummer 1 in mobiele browsercompetitie

Volgens de laatste onderzoeksrapporten, heeft iPhone safari browser zijn eerste plaats aan Opera verloren, StatCounter maakte dit onlangs bekend.

Opera browser

Statcounter, een onderzoeksfirma, heeft recent een onderzoek gedaan naar mobiele browsers, waaruit blijkt dat op dit moment Opera Mobile de strijd onder de mobiele browsers aan het winnen is. Deze browser heeft namelijk op dit moment 24,6 procent van de globale mobiele browsermarkt in zijn bezit, terwijl Apple met mobile Safari slechts 22,3 procent van de wereldmarkt bedient. De derde in het rijtje is Nokia’s Symbian Browser die nu 17,9 % van de markt bedient.

Het is een interessante wedstrijd tussen Safari en Opera omdat ze steeds weer de concurrentiestrijd met elkaar aangaan. In het begin van 2009 stond Opera op een nummer 1-positie maar in februari wist Safari de concurrent voorbij te streven, in mei wist Opera zijn nummer 1-positie terug te winnen. Aodhan Cullen, van Statcounter, zegt over de wedstrijd tussen de twee browsers het volgende: “It will be fascinating to watch how this battle plays out over the year.”<br>
Opera heeft de laatste tijd een groot deel van de markt overgenomen, mede door het succes van Opera Mini. Dit aandeel van Opera zal alleen maar groter worden omdat er een grote rij smartphones uit gaat komen waarop Opera Mobile zal draaien.

Daar tegenover staat dat de competitie op dit gebied pas echt op gang zal komen nadat Apple zijn nieuwe iPhone heeft gelanceerd en als de Palm Pre komt met zijn nieuwe browser webOS. Ook zullen de browsers van Nokia en BlackBerry, samen goed voor 6,9% marktaandeel, proberen om hun marktaandeel te gaan uitbreiden.

Bron: Softpedia

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters