Opera stuurt iPhone-browser in ter beoordeling

Opera heeft aangekondigd dat het bedrijf haar Opera Mini browser voor de iPhone in heeft gediend voor de App Store. De verwachting is echter dat Apple de browser alsnog afkeurt.

Opera Mini 5 voor de iPhone

Volgens de Noorse browsermaker is Opera Mini de meest gebruikte mobiele browser. Zij willen deze grote gebruikersgroep graag uitbreiden met iPhone gebruikers, zoals je eerder al in onze ervaringen met de nieuwe iPhone-browser kon lezen.

De browser maakt gebruik van een speciale rendertechniek die Opera in al haar Opera Mini browsers gebruikt. Nadat een webpagina wordt opgeroepen door de browser, gaan de servers van Opera aan de slag om de webpagina te renderen en het op te slaan in een speciaal pakketje. Dit pakket wordt terug gezonden naar de browser, waarna deze het pakket opent en de website toont. Daardoor kan er veel sneller worden gesurft en wordt er veel dataverkeer bespaard. De browser mist nu nog de functie om in te zoomen met twee vingers, maar Jon Stephenson von Tetzchner, de medeoprichter van Opera geeft aan dat ze dit waarschijnlijk in een latere update zullen verwerken.

Apple staat bekend om een moeilijk toelatingsproces en omdat de nieuwe browser als hoofdfunctie dezelfde heeft als Apple’s eigen mobile Safari en niet de renderengine van Safari gebruikt is het maar de vraag of Opera’s nieuwste software zal worden toegelaten tot de App Store. Daarnaast kan de aangepaste interface een probleem opleveren voor Opera. Opera heeft ondertussen een teller online gezet waarop te zien is hoe lang het duurt voor dat Apple bericht geeft over de status van de applicatie in de App Store.

Bron: New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters