Operators komen met eigen WhatsApp-concurrent: Joyn

Operators hebben een eigen WhatsApp-concurrent ontwikkeld genaamd Joyn. T-Mobile Nederland zal de service op haar telefoons gaan voorinstalleren en ook Vodafone overweegt om de dienst mee te leveren als alternatief voor WhatsApp.

De nieuwe service werd door de operators tijdens het Mobile World Congress bekend gemaakt. Joyn moet een directe concurrent gaan worden voor WhatsApp en is ontwikkeld door de grotere operators van deze wereld. Ondermeer Vodafone en T-Mobile hebben zich aangesloten bij het initiatief. De operators zijn de dienst gaan ontwikkelen omdat ze hun sms-inkomsten hard zagen teruglopen als gevolg van de populariteit van WhatsApp.

Naast de operators zijn ook hardwarefabrikanten aangesloten bij de nieuwe dienst. Ondermeer HTC, Samsung en Sony hebben zich aangesloten bij het verbond. Joyn is gebasseerd op een nieuwe techniek die gezien wordt als de opvolger van sms door operators. De nieuwe standaard, genaamd Rich Commmunications Suite, kan grotere bestanden versturen dan WhatsApp en moet ook stabieler zijn dan die service.

Volgens De Pers zal T-Mobile nog dit jaar de dienst op haar smartphones gaan voorinstalleren voor klanten. De provider laat niet los wanneer de dienst op de telefoons te vinden zal zijn, maar desondanks lijkt T-Mobile fors te willen inzetten op de nieuwe dienst. Ook Vodafone onderzoekt of dat bedrijf gebruik gaat maken van de dienst. Joyn is in de basis gratis, maar providers kunnen premium services via de dienst gaan aanbieden of reclame via de app gaan maken.

joyn

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters