Operators komen met eigen WhatsApp-concurrent: Joyn

Operators hebben een eigen WhatsApp-concurrent ontwikkeld genaamd Joyn. T-Mobile Nederland zal de service op haar telefoons gaan voorinstalleren en ook Vodafone overweegt om de dienst mee te leveren als alternatief voor WhatsApp.

De nieuwe service werd door de operators tijdens het Mobile World Congress bekend gemaakt. Joyn moet een directe concurrent gaan worden voor WhatsApp en is ontwikkeld door de grotere operators van deze wereld. Ondermeer Vodafone en T-Mobile hebben zich aangesloten bij het initiatief. De operators zijn de dienst gaan ontwikkelen omdat ze hun sms-inkomsten hard zagen teruglopen als gevolg van de populariteit van WhatsApp.

Naast de operators zijn ook hardwarefabrikanten aangesloten bij de nieuwe dienst. Ondermeer HTC, Samsung en Sony hebben zich aangesloten bij het verbond. Joyn is gebasseerd op een nieuwe techniek die gezien wordt als de opvolger van sms door operators. De nieuwe standaard, genaamd Rich Commmunications Suite, kan grotere bestanden versturen dan WhatsApp en moet ook stabieler zijn dan die service.

Volgens De Pers zal T-Mobile nog dit jaar de dienst op haar smartphones gaan voorinstalleren voor klanten. De provider laat niet los wanneer de dienst op de telefoons te vinden zal zijn, maar desondanks lijkt T-Mobile fors te willen inzetten op de nieuwe dienst. Ook Vodafone onderzoekt of dat bedrijf gebruik gaat maken van de dienst. Joyn is in de basis gratis, maar providers kunnen premium services via de dienst gaan aanbieden of reclame via de app gaan maken.

joyn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. maartuhh -

  Leuk, maar er is alleen een android app, iOS is in de maak en de rest wordt niet op hun site genoemd. Dan ga je het niet redden tegen whatsapp

  1. Rajesh -

   De rest? Waar heb je het over? WP7? Meer is er niet echt. En die WP7-versie zal niet lang op zich laten wachten. Symbian is immers een aflopend verhaal. Maar het kan goed dat dat er ook komt, en ook voor Bada.

   Het feit dat de providers het voorïnstalleren, Whatsapp niet gratis blijft (hoewel ze hier el toe gedwongen zouden kunnen worden door de markt) en dat alle providers in hun voorwaarde hebben staan dat ze SMSoIP kunnen blokkeren, zegt dat het wel degelijk een flinke kans van slagen heeft. Zeker wanneer ze het ook op niet-smartphones installeren en wanneer het gewoon goed werkt. Denk bijv. aan de WP7-versie van Whatsapp. Die is ronduit slecht.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters