Operators zijn niet tevreden met Nokia's Lumia-lijn

Reuters heeft bij verschillende Europese operators nagevraagd hoe zij nu denken over Nokia’s Lumia-lijn. De operators zijn stuk voor stuk niet tevreden over de huidige line-up van de fabrikant.

Volgens Reuters hebben de operators dan ook weinig vertrouwen in de Lumia-serie van Nokia. De eerste resultaten laten zien dat de Lumia’s niet op kunnen boksen tegen de iPhone en Android-smartphones van ondermeer Samsung en HTC. Hierdoor weet Nokia amper voet aan wal te krijgen bij de providers. Ook menen de providers dat Nokia te weinig geld heeft gestoken in marketing en dat de batterijproblemen voor imago schade hebben gezorgd voor Nokia en diens Lumia-serie.

Reuters quote ook een hooggeplaatste manager bij een Europese provider. Deze weet te vertellen; “dat consumenten niet een winkel van ons binnen stappen en naar een Windows Phone-smartphone vragen”. Dit duidt erop dat de tractie van Windows Phone nog steeds niet optimaal is en dat consumenten het OS nauwelijks kennen en het amper aangeprezen wordt door de verkopers. De manager meent dan ook dat Windows Phone momenteel nog steeds onder presteert als het gaat om merkbekendheid en de verkoop.

Tot slot weet de provider af te sluiten met het opmerkelijke statement dat “als de Lumia 800 met Android uit was gekomen in plaats van met Windows Phone, hij veel makkelijker verkocht zou worden door ons”. Dit duidt erop dat providers veelal Android en iOS pushen, daar waar ze aan de andere kant ook menen dat deze twee OS’en te veel vragen van de operators.

Nokia Lumia 800 

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters