Operators zijn niet tevreden met Nokia's Lumia-lijn

Reuters heeft bij verschillende Europese operators nagevraagd hoe zij nu denken over Nokia’s Lumia-lijn. De operators zijn stuk voor stuk niet tevreden over de huidige line-up van de fabrikant.

Volgens Reuters hebben de operators dan ook weinig vertrouwen in de Lumia-serie van Nokia. De eerste resultaten laten zien dat de Lumia’s niet op kunnen boksen tegen de iPhone en Android-smartphones van ondermeer Samsung en HTC. Hierdoor weet Nokia amper voet aan wal te krijgen bij de providers. Ook menen de providers dat Nokia te weinig geld heeft gestoken in marketing en dat de batterijproblemen voor imago schade hebben gezorgd voor Nokia en diens Lumia-serie.

Reuters quote ook een hooggeplaatste manager bij een Europese provider. Deze weet te vertellen; “dat consumenten niet een winkel van ons binnen stappen en naar een Windows Phone-smartphone vragen”. Dit duidt erop dat de tractie van Windows Phone nog steeds niet optimaal is en dat consumenten het OS nauwelijks kennen en het amper aangeprezen wordt door de verkopers. De manager meent dan ook dat Windows Phone momenteel nog steeds onder presteert als het gaat om merkbekendheid en de verkoop.

Tot slot weet de provider af te sluiten met het opmerkelijke statement dat “als de Lumia 800 met Android uit was gekomen in plaats van met Windows Phone, hij veel makkelijker verkocht zou worden door ons”. Dit duidt erop dat providers veelal Android en iOS pushen, daar waar ze aan de andere kant ook menen dat deze twee OS’en te veel vragen van de operators.

Nokia Lumia 800 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Telefoonverkopers in Europa komen dus niet met een Lumia aanzetten bij hun klanten. In tegenstelling tot telefoonverkopers van AT&T in Amerika waar Nokia en Microsoft tienduizend van die telefoons aan medewerkers van AT&T hebben weggegeven, en een ontstellende reclamecampagne voeren om die telefoons te pluggen. Die aanpak is anders dan in Europa en aangezien Windows Phone niet zomaar vanzelf bekend wordt als een goed OS (wat het echt wel is) sneeuwt het onder. De telco's kunnen daar best zelf wat aan doen, maar waarom zouden ze. Ze verdienen al zat aan de iPhone en Androidtelefoons. En kennelijk smijt Nokia hier (nog) niet met gratis Lumia's naar telefoonverkopers… :X

  1. Sjaakie -

   Hie rin europa zijn genoeg lumia weg gegeven. De mensen die op het Nokia care point werken bijvoorbeeld. De meeste shopmanagers van dieverse telefoons winkels, en heel het phonehouse hoofdkantoor heeft er zowat 1 gekregen, en alle shopmanagers van de phonehouse ook. En dat er volgens jou niets aan verdient word is niet waar, want op een iphone zit voor een telfoon winkels nou juist geen verdiensten.. 10 a 20 euro. Zon lumia is vele maler goedkoper inkoop, dus blijft er meer bonus over!! Er staan genoeg live demo`s in vele winkels in nederland, maar WP7 pakt de mensen niet!! Tis geoon bagger!!

 2. smoking -

  dat andriod romelig wordt is totaal niet waar.:S
  ik heb zelf andriod met galaxi s2 werkt super.
  ik heb zelf windows phone getest. maar ik vindt het niet fijn werken. andriod heeft de toekomst. maar windows phone 7 niet. komt omdat het gesloten is en apple ook. ik ben meer voor open dan gesloten.

 3. Sjaakie -

  Zoals hier boven al word vermeld is er inderdaad VEEL ontwetendheid bij verkopers. Maar heus niet alleen over Windows Phone hoor. De meeste staan voor hun salaris in de winkel, en willen alleen maar verkopen. De enkele die wel geintresseerd zijn weten heus wel de verschillen en de belangrijke punten van ieder os te noemen, alleen bij sommige gaat vaak hun persoonlijke voorkeur in het verkoop praatje mee wat niet klopt!!

  1. quest123 -

   Het is niet een kwestie van persoonlijke voorkeur, het is meer zo dat op dit soort toestellen 1 een leuke bonus heeft dus dat zal hij als persoonlijke voorkeur aangeven, 6 weken later heeft dezelfde verkoper altijd weer een nieuwe voorkeur van telefoon, het is net welke het meeste geld opleverd.

   1. Sjaakie -

    Die bonussen is inderdaad ook een argument, daarom kunnen de mensen beter op voorhand eens wat meer info via het internet te weten komen!

 4. adman -

  Ik wil niet vervelend doen, maar ik weet zeker dat Meego nog meer volgers zou krijgen dan W7. Maar dat is achteraf lullen. Wel jammer.

 5. mario -

  Helemaal mee eens , het grote probleem voor wp7 is dat niemand weet waar ze het over hebben als het om telefoons gaat maar wel een mening geven over van alles en nog wat . Ik heb met mijn lumia 800 zoveel commentaar gekregen van andere personen zonder dat zij enig idee hadden. Wants het is niet zo dat wp7 minder functies heeft . De functies lijken juist eindeloos te zijn . Het enige wat de lumia mist zijn het aantal apps ( maar voornamelijk de grote apps zoals angry birds space, Albert heijn etc ) maar alle benodigde apps zijn er wel. Nokia en MS hebben alleen tijd nodig om te laten zien dat de lumias en wp7 iets heel nieuws zijn . Maar dat komt wel goed want ze zullen het niet zo snel laten floppen.

  sowieso gaat android snelheid nooit de ondergang worden van wo . Aangezien er wps met dual core aankomen en die zullen hoogst warschijnlikk sneller zijn dan androids met quad core processors. Daarbij is android ook nog eens een veel minder stabiel en rommelig os .

  1. NULL -

   "Wants het is niet zo dat wp7 minder functies heeft ."

   Nou succes met het versturen van een visitekaartje. Of even tetheren. Of multitasken (veel plezier met Skype). Of even een app installeren die niet in de store staat. Of even een zut FLACjes op je mobiel zetten (huh flac?). Het kreng heeft niet eens USB mass storage. Of joh doe eens gek, even je agenda synchroniseren met SyncML.

   Dat is het probleem tegenwoordig: mensen hebben geen idee wat een smartphone zou moeten kunnen. De fabrikanten spelen hierop in door bergen features gewoon weer te verwijderen en alle pijlen te richten op de glim/blink-factor. BAH.

 6. Sergio -

  Nou, dan zal ik wel die ene "eigenwijze" zijn die niet onder de indruk is van Android of iOS.

  WP heeft nog werk nodig, maar is dan ook net iets meer dan een jaar uit. Toen de iPhone uitkwam had het nog geen standdaard functies zoals: multitask of copy/paste zoals Symbian dat al jaren had. Toen was dat het geen issue voor zn succes. Maar als ik de berichten van al die hardcore techies moet geloven gaan die duocores en quadcores phones van Android de ondergang van WP zijn.

  Het meerendeel van Adroid/iOS/WP gebruikers heeft geen enkel benul van wat voor processor er in zijn phone zit. Veel weten niet eens wat voor software erop zit. Ze zien een phone die ze mooi vinden en kopen het.

  Als ze zonder vooronderzoek een winkel instappen worden ze als eerst voorgesteld aan het orakel dat Apple heet. Te duur, dan stellen ze hen voor aan goedkopere Android alternatieven. Veel verkopers, heb ik gemerkt, weten het verschil niet eens tussen WP8 en W8. Daar ligt dus nog flink wat werk voor Microsoft en Nokia om de kennis bij verkopers op te schroeven.

  Maar wat gebruiksgemak en snelheid betreft van de Lumia phones is niks mis mee. De smartphone markt in de VS is net met succes betreden en andere phones en markten zullen volgen. Geef het de tijd, want met WP komt het wel goed.

  1. Sjaakie -

   Je eerste alinea klopt niet. een jaar oud of niet.. tijdens de ontwikkeling van WP7 was er genoeg kennis om er meer in te verwerken, en als ze eens goed bij de concurent hadden gekeken, dan hadden ze al op voorhand kunnen weten dat ze achter zouden lopen bij hun lancering!!

   1. Sergio -

    Als ik me niet vergis had Symbian jaren voordat de iPhone uitkwam ook al de eerder genoemde standaard functies die bij de iPhone niet aanwezig waren. Apple had dat ook kunnen weten dat ze achterliepen.

   2. Sjaakie -

    Oke Sergio, je hebt een punt.. zeg dat het niet met de missende functie`s te maken heeft.. wat is het dan… heus niet de onwetende verkopers..Bijna iedere telfoon winkel zijn personeel heeft een WP7 training gehad. Toch de slechte naam van Nokia smartphones en Microsoft met zijn Windows Mobile..? Dit laatste lijkt mij toch het meest aannemelijke.. Als je de geschiedenis er op naslaat zal je zien dat een naam zuiver bijna niet mogelijk is.. al ben je nog zo goed/heilig.

   3. Sergio -

    Tijdens de lancering van de Lumia 800 ben ik genoeg winkels ingegaan met vragen over prijs, software, phone etc. Ik ben zelf geen expert, lees er wel genoeg over, maar zag al vrij snel dat veel verkopers niet echte wisten waar ze het over hadden. De een denkt dat WP8 nu al op de telefoons staat. de ander weet het verschil tussen WP8 en W8 niet etc.

    Microsoft hoeft zijn naam voor de gemiddelde consument niet te zuiveren om Windows Mobile. Het gros van de consumenten heeft er nooit mee gewerkt of uberhaupt gezien. En de slechte naam van Nokia in smartphones. Ja, populariteit van merken komt en gaat. Paar jaar terug had Samsung bijna geen martkaandeel in de smartphone markt. Nu zijn ze de leiders.

    Enige constante in de smartphone markt is verandering.

   4. Sjaakie -

    Ben het niet helemaal met je eens. Als je terug kijk tot begin jaren 90 dan zal je zien dat alle grote merken die weer klein zijn geworden, klein zijn gebleven of niets meer van hoort. Samsung is alleen maar gegroeid. Nokia is aan het afglijen, en ben bang voor ze dat ze de top nooit meer bereiken, hoewel ik ze een warm hart toedraag! Zou graag eens 10 jaar vooruit kunnen kijken.

 7. Sjaakie -

  Er is genoeg reclame gemaakt.

  Maar Nokia heeft een slechte naam opgebouwd kwa smartphones, en ook MS nog een slechte naam door WindowsMobile.

  Daar komt bij dat huidige android/IOS gebruikerss( op een enkele eigenwijze na dan)niet terug in de tijd willen met WP7. Ze zijn te verwend met de vele mogelijkheden op hun huidige smartphone.

  De niet smartphone gebruiker die met een Lumia begint, zal eerder te vreden zijn, totdat zijn vrienden omhem heen meer met hun toestel kunnen, en erg baald van zijn Lumia.

  Pluur toch op een zo`n Lumia android Nokia.. dan zullen jullie snel uit de rode cijfers zijn!!

 8. Maite -

  Een van de grote voordelen/pluspunten van Android is dat er toestellen in elke prijskategorie zijn, hoe klein je budget ook is. Laatst nog een Vodafone 858 gekocht voor €40!

  Dat mis ik echt bij die Windows phones. Zou er echt graag een hebben om uit te proberen maar onder de €200 vind je echt niets

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters