‘Opnieuw productieproblemen met Galaxy S5’

De productie van de Samsung Galaxy S5 verloopt niet vlekkeloos. Eerst ging er al een fabriek in vlammen op, nu zijn er problemen met de productie van de cameralens.

Samsung Galaxy S5 hands-on

Er zit een ISOCELL-camera op Samsungs nieuwe vlaggenschip die in 16 MP foto’s kan schieten. Er is geen volgens ETNews geen probleem met de camera zelf, wel met de lens die er op moet worden gemonteerd. Deze bestaat uit zes elementen en moet in dezelfde, dunne ruimte worden geschroefd als voorheen.

Dat zorgt echter voor problemen voor deze verbeterde camera in de nieuwe Galaxy S5. “Op een dunne lens zorgt de kleinste afwijking al voor een duidelijke optische storing”, vertelt een insider. “Je hebt een verbeterde productietechniek voor de mal van de camera nodig als je een plastic lens dunner wil maken.”

Volgens de website maakt Samsung in haar eigen fabriek de cameramal. Die wordt vervolgens naar de leveranciers gestuurd, maar die hebben moeite met het in elkaar zetten van de camera. Dat is een veel preciezer werkje geworden. En daardoor ligt de productie van de Galaxy S5 een stuk lager dan verwacht. Er is nog maar 20 tot 30 procent van het aantal benodigde cameralenzen in elkaar gezet.

De S5 gaat op 11 april in meer dan 150 landen in de verkoop. Het is de vraag of de telefoon dan ook in elk van die landen daadwerkelijk in de schappen ligt en aan de vraag kan voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. GrumpyJohn -

    Denk dat het verstandig is te wachten met er een aan te schaffen na de lancering, zowiezo is ie erg vlot na de S4, en ik voorspel aardig wat kinderziektes…..en nee ben geen aaifoon fan

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters