Oppo zegt een batterij in 15 minuten volledig te kunnen opladen

Oppo laat op het Mobile World Congress weten een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld voor het opladen van batterijen. Het bedrijf beweert dat het de accu van een smartphone volledig kan opladen in 15 minuten tijd.

Oppo verbaast

Oppo heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, die het SuperVOOC quick-charging noemt, om de accu’s van smartphones en tablets zeer snel op te laden. De fabrikant beweert zelf een volledig lege accu van een smartphone volledig te kunnen opladen in vijftien minuten. Die uitspraak is gebaseerd op een test met een accu met een capaciteit van 2500mAh. De technologie zou zowel met MicroUSB als USB Type-C werken.

Andere fabrikaten zijn ook druk bezig met het ontwikkelen van verschillende technologie├źn om batterijen sneller op te laden. Zo kan Qualcomm met zijn Quick Charge 3.0 een batterij tot 80% opladen op iets meer dan een halfuur. Ook Huawei heeft al soortgelijke tests gepubliceerd. De resultaten die Oppo nu publiceert zijn echter het meest opmerkelijk.

Productieproces

Volgens Oppo kan het bedrijf deze resultaten waarmaken omdat het elk deel van het proces, zowel van de batterij, siliconen en software, zelf onder controle heeft. Het ziet er naar uit dat fabrikanten steeds meer inzetten op enerzijds het sneller opladen van batterijen en anderzijds het energieverbruik van onderdelen beperken.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters