Oppo zegt een batterij in 15 minuten volledig te kunnen opladen

Oppo laat op het Mobile World Congress weten een nieuwe technologie te hebben ontwikkeld voor het opladen van batterijen. Het bedrijf beweert dat het de accu van een smartphone volledig kan opladen in 15 minuten tijd.

Oppo verbaast

Oppo heeft een nieuwe technologie ontwikkeld, die het SuperVOOC quick-charging noemt, om de accu’s van smartphones en tablets zeer snel op te laden. De fabrikant beweert zelf een volledig lege accu van een smartphone volledig te kunnen opladen in vijftien minuten. Die uitspraak is gebaseerd op een test met een accu met een capaciteit van 2500mAh. De technologie zou zowel met MicroUSB als USB Type-C werken.

Andere fabrikaten zijn ook druk bezig met het ontwikkelen van verschillende technologieën om batterijen sneller op te laden. Zo kan Qualcomm met zijn Quick Charge 3.0 een batterij tot 80% opladen op iets meer dan een halfuur. Ook Huawei heeft al soortgelijke tests gepubliceerd. De resultaten die Oppo nu publiceert zijn echter het meest opmerkelijk.

Productieproces

Volgens Oppo kan het bedrijf deze resultaten waarmaken omdat het elk deel van het proces, zowel van de batterij, siliconen en software, zelf onder controle heeft. Het ziet er naar uit dat fabrikanten steeds meer inzetten op enerzijds het sneller opladen van batterijen en anderzijds het energieverbruik van onderdelen beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Roamingkosten

Vanaf 15 juni geen extra roamingkosten meer: dit gaat er precies veranderen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters