Oppo brengt Cyanogen-editie van de N1 uit

Oppo brengt een versie van de N1 uit met de Cyanogen-ROM erop. Deze ‘limited edition’ van de telefoon krijgt dus firmware die niet door de fabrikant zelf is bedacht, maar door kundige hackers.

Oppo brengt Cyanogen-editie van de N1 uit oppo n1 1 566x369

Cyanogen maakt al jarenlang firmware voor Androidtoestellen van alle fabrikanten. Wie de firmware van bijvoorbeeld HTC, Samsung of Sony eens beu is, kan zo’n ROM downloaden en die op zijn toestel flashen. Waarbij altijd geldt dat het enigszins riskant is, omdat foute firmware het toestel onbruikbaar kan maken als het onoordeelkundig wordt gebruikt.

Cyanogen heeft zich in de ogen van Oppo kennelijk bewezen. De allereerste telefoon die standaard af-fabriek met een ROM van Cyanogen wordt geleverd, is de nieuwe N1 van Oppo. Deze telefoon is overigens ook gewoon met firmware van Oppo te krijgen. De klant heeft dus de keuze welke software hij wil draaien.

De smartphone onderscheidt zich daarmee van alle andere Androidtelefoons, die eerst op een omslachtige wijze ‘geroot’ moeten worden voordat er een andere ROM op kan worden gezet. De telefoon zelf is trouwens ook niet misselijk. De hardwarespecs zijn tamelijk high-end, met een 5,9 inch HD-scherm, een ingebouwde flipcamera en een touchpanel op de achterkant.

Wie zo’n Cyanogen-versie van de N1 wil hebben, moet er straks wel snel bij zijn, want er wordt maar een beperkt aantal gemaakt. Deze versie kost net zoveel als de ‘gewone’ N1 en ze worden vanaf volgende maand wereldwijd verkocht.

Bron: Coolsmartphone

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters