Oppo brengt Cyanogen-editie van de N1 uit

Oppo brengt een versie van de N1 uit met de Cyanogen-ROM erop. Deze ‘limited edition’ van de telefoon krijgt dus firmware die niet door de fabrikant zelf is bedacht, maar door kundige hackers.

Oppo brengt Cyanogen-editie van de N1 uit oppo n1 1 566x369

Cyanogen maakt al jarenlang firmware voor Androidtoestellen van alle fabrikanten. Wie de firmware van bijvoorbeeld HTC, Samsung of Sony eens beu is, kan zo’n ROM downloaden en die op zijn toestel flashen. Waarbij altijd geldt dat het enigszins riskant is, omdat foute firmware het toestel onbruikbaar kan maken als het onoordeelkundig wordt gebruikt.

Cyanogen heeft zich in de ogen van Oppo kennelijk bewezen. De allereerste telefoon die standaard af-fabriek met een ROM van Cyanogen wordt geleverd, is de nieuwe N1 van Oppo. Deze telefoon is overigens ook gewoon met firmware van Oppo te krijgen. De klant heeft dus de keuze welke software hij wil draaien.

De smartphone onderscheidt zich daarmee van alle andere Androidtelefoons, die eerst op een omslachtige wijze ‘geroot’ moeten worden voordat er een andere ROM op kan worden gezet. De telefoon zelf is trouwens ook niet misselijk. De hardwarespecs zijn tamelijk high-end, met een 5,9 inch HD-scherm, een ingebouwde flipcamera en een touchpanel op de achterkant.

Wie zo’n Cyanogen-versie van de N1 wil hebben, moet er straks wel snel bij zijn, want er wordt maar een beperkt aantal gemaakt. Deze versie kost net zoveel als de ‘gewone’ N1 en ze worden vanaf volgende maand wereldwijd verkocht.

Bron: Coolsmartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters