Oppo kondigt R7 en R7 Plus aan

Oppo heeft twee nieuwe toptelefoons aangekondigd. De Chinese smartphonefabrikant brengt naast zijn nieuwe vlaggenschip, de R7, namelijk ook de R7 Plus op de markt.

Oppo R7 en Oppo R7 Plus

De Oppo R7 is helemaal gemaakt van metaal en is maar 6,3 millimeter dun. In de smartphone zit een scherm met een formaat van 5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 615-processor van Qualcomm, die met acht kernen geklokt is op 1,5GHz.

De smartphone beschikt over 3GB aan werkgeheugen en heeft een opslagcapaciteit van 16GB, dat uitbreidbaar is. De batterij heeft met 2300 mAh op papier niet heel veel inhoud. Foto’s maakt de Oppo R7 in 13 en 8 megapixel.

Oppo heeft de R7 voorzien van Android 4.4 KitKat, met daar overheen zijn eigen userinterface: Color OS 2.1. De microSD-ingang kan ook gebruikt worden voor een extra simkaart.

Zijn grotere broer, de Oppo R7 Plus, is uiteraard een stukje groter. Hij is daarnaast met 7,75 millimeter iets dikker en met 203 gram weegt hij ook redelijk wat. Deze smartphone heeft een scherm met een formaat van 6 inch en dezelfde full HD-resolutie.

Oppo heeft in deze smartphone eveneens een Snapdragon 615 gestopt. Het werkegeheugen is eveneens 3GB, maar de opslagcapaciteit is met 32GB twee keer zoveel. Ook dit is uitbreidbaar.

De camera’s in de Oppo R7 Plus zijn dezelfde als in de gewone R7 en ook het besturingssysteem is identiek. Met 4100 mAh heeft de R7 Plus een behoorlijk grote batterij. Aardigheidje is het feit dat de phablet beschikt over een vingerafdruksensor.

De smartphones gaan omgerekend 400 en 480 dollar kosten, maar zijn waarschijnlijk niet in Nederland te koop.

Bron: PocketNow

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters