Oppo maakt koning der smartphones

De iPhone 5, de Samsung Galaxy S III en de HTC One X kunnen wel inpakken als ze worden vergeleken met de nieuwe Oppo Find 5. Deze Chinese telefoon heeft een volledig HD-scherm (1080p) dat 441 pixels per inch telt; op de kop af 115 ppi meer dan het retina-scherm van de iPhone.

Oppo Find 5

Het toestel van de Chinese smartphonemaker is 5 inch in diameter. Het heldere 1920×1080 scherm is beter dan dat van de Galaxy Note II van Samsung.

Binnen in het toestel vinden we een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 processor. Die blaast de Exynos 4412 van de Galaxy S III en de Tegra 3 van de Google Nexus 7 met gemak uit het water, zo bewijzen vele benchmarks.

In het toestel zou verder 2GB Ramgeheugen zitten, een 12-megapixelcamera achter, een 2-megapixelcamera voor, en het interne geheugen zou naar keuze 16, 32 of 64 GB bevatten. Een batterij met een capaciteit van 2500 mAh moet de boel in leven houden.

De Find 5 loopt op Android 4.1 Jelly Bean.

Oppo maakte eerder de dunste smartphone ter wereld, de eerste quadcore telefoon ter wereld, en biedt dus nu de eerste 1080p smartphone aan. Of de Oppo Find 5 ook naar Nederlandse winkels komt, moet echter worden afgewacht, want tot dusver richt het Chinese bedrijf zich voornamelijk op de lucratieve thuismarkt.

Bron: Tom’s Hardware

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters