Oppo maakt koning der smartphones

De iPhone 5, de Samsung Galaxy S III en de HTC One X kunnen wel inpakken als ze worden vergeleken met de nieuwe Oppo Find 5. Deze Chinese telefoon heeft een volledig HD-scherm (1080p) dat 441 pixels per inch telt; op de kop af 115 ppi meer dan het retina-scherm van de iPhone.

Oppo Find 5

Het toestel van de Chinese smartphonemaker is 5 inch in diameter. Het heldere 1920×1080 scherm is beter dan dat van de Galaxy Note II van Samsung.

Binnen in het toestel vinden we een quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 processor. Die blaast de Exynos 4412 van de Galaxy S III en de Tegra 3 van de Google Nexus 7 met gemak uit het water, zo bewijzen vele benchmarks.

In het toestel zou verder 2GB Ramgeheugen zitten, een 12-megapixelcamera achter, een 2-megapixelcamera voor, en het interne geheugen zou naar keuze 16, 32 of 64 GB bevatten. Een batterij met een capaciteit van 2500 mAh moet de boel in leven houden.

De Find 5 loopt op Android 4.1 Jelly Bean.

Oppo maakte eerder de dunste smartphone ter wereld, de eerste quadcore telefoon ter wereld, en biedt dus nu de eerste 1080p smartphone aan. Of de Oppo Find 5 ook naar Nederlandse winkels komt, moet echter worden afgewacht, want tot dusver richt het Chinese bedrijf zich voornamelijk op de lucratieve thuismarkt.

Bron: Tom’s Hardware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      1. Quasimodo -

        mmhh…zou het zo graag geloven maar kan me niet voorstellen dat ze de huidige marktleiders zo te kakken zetten. Daarnaast is de prijs nog niet bekend en voor 700,00 zijn er denk ik maar weinig mensen in geïnteresseerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters