Oprichter Apple; “Concurrenten hebben iPhone al ingehaald”

Volgens Steve Wozniak heeft ondermeer Samsung met diens toestellen de iPhone qua functionaliteit al ingehaald. De mede-oprichter van het bedrijf meent dan ook dat de iPhone langzaam maar zeker achterop begint te raken.

Apple-oprichter Steve Wozniak: ''Microsoft innovatiever dan Apple'' wozniakapple

In een Duits interview met Wiwo laat Apple oprichter Steve Wozniak zich wederom negatief uit over zijn bedrijf. Volgens Wozniak begint Apple langzaam maar zeker achterop te lopen en weten de concurrenten sneller en soms zelfs beter te innoveren dan het populaire bedrijf. Volgens Wozniak moet Apple juist niet achterover gaan zitten en afwachten, maar weer de innovatie zoeken binnen haar eigen producten en nieuwe producten uitdenken.

The Woz is met name positief over Samsung, waarover de oud-ingenieur weet te melden dat de Koreaanse producten soms zelfs beter zijn dan die van Apple en qua functionaliteit al voor lopen op de iPhone. Apple zou dan ook met eigen unieke functionaliteit moeten gaan komen om haar melkkoe, de Apple iPhone, weer nieuw leven in te blazen en een concurrentievoordeel te geven. Volgens de oudtopman is het dan ook niet langer denkbaar dat de iPhone in zijn huidige vorm de concurrentie de baas zal blijven.

Hoewel Wozniak al meer dan tien jaar weinig tot niets met Apple te maken heeft, is hij officieel nog steeds een werknemer van het bedrijf en beschikt hij over een bedrijfspas waarmee hij nagenoeg overal binnen Apple kan komen. De oudtopman heeft zich al vaker negatief uitgelaten over het bedrijf dat hij samen met Steve Jobs heeft opgericht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters