Opta beboet KPN en T-Mobile voor onduidelijke prepaid-tarieven

De Opta heeft KPN en T-Mobile een boete opgelegd voor de onduidelijke tarieven die de twee telco’s hanteerde voor prepaidklanten die naar servicenummers belde. De boetes dienen als waarschuwing voor telco’s om meer transparantie na te streven.

T-MobileDe Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit heeft twee boetes uitgedeeld voor telco’s in Nederland. Deze keer waren KPN en T-Mobile de ongelukkigen die een rekening gepresenteerd kregen van respectievelijk 60.000 euro en 30.000 euro. De twee telco’s krijgen deze boetes omdat ze hun prepaidklanten niet goed genoeg informeerde over de tarieven, aldus de Opta. Beide telecombedrijven meldden voorafgaand aan een oproep naar een betaald informatienummer dat er naast het minuuttarief ook kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon in rekening werden gebracht. Beide bedrijven brachten voor prepaidklanten echter altijd een vast minuuttarief in rekening, voor KPN was dat 1,30 euro en voor T-Mobile 1,10 euro, ongeacht welk informatienummer de consument belde.

De Opta had al eerder KPN en T-Mobile gewaarschuwd over deze onduidelijke informatieverschaffing waarop de twee telco’s wel hun tarieven aanpaste. Echter ging het berekenen naar de klanten toe nog steeds door waardoor de telco’s nu dus een boete opgelegd hebben gekregen. Volgens de Opta heeft KPN een hogere boete gekregen omdat de telco langer dan T-Mobile de genoemde kosten in rekening bracht bij de consumenten. KPN heeft inmiddels aangegeven niet in beroep te gaan tegen de boete en T-Mobile bestudeert het gevolg er nog van.

Bron: Opta

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters