OPTA daagt Telecombedrijf Pretium voor de rechtbank

Het Telecombedrijf Pretium is door de OPTA vandaag voor de rechtbank gesleept, omdat het de goede naam van OPTA heeft misbruikt om klanten te werven.

OPTA

Pretium gebruikte de naam in wervingsgesprekken met potentiële klanten, het bedrijf deed alsof het met de goedkeuring of in opdracht van OPTA (de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) belde. Nadat een tv-uitzending van TROS Rader op 29 september 2008 deze verkeerde manier van klanten werven door Pretium liet zien, heeft de OPTA Pretium onmiddellijk gesommeerd hiermee te stoppen.

Op 4 april 2009 kwam dezelfde kwalijke manier van abonnementen verkopen nog een keer op tv maar nu bij de omroep VARA. Het tv-programma laat een telefoongesprek horen van een callcentermedewerker van Pretium die belt met een potentiële klant. De medewerker vertelt dat “wij van de OPTA toestemming hebben gekregen om de telefoontarieven voor u te verlagen”. Hiermee wordt de consument misleid, waardoor hij denkt dat de OPTA iets met Pretium te maken heeft. De OPTA heeft na dit tv-programma besloten om naar de rechtbank te stappen, omdat ze duidelijk willen maken aan de Nederlandse consument dat ze niks met het bedrijf Pretium en zijn verkooptechnieken te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters