OPTA daagt Telecombedrijf Pretium voor de rechtbank

Het Telecombedrijf Pretium is door de OPTA vandaag voor de rechtbank gesleept, omdat het de goede naam van OPTA heeft misbruikt om klanten te werven.

OPTA

Pretium gebruikte de naam in wervingsgesprekken met potentiële klanten, het bedrijf deed alsof het met de goedkeuring of in opdracht van OPTA (de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) belde. Nadat een tv-uitzending van TROS Rader op 29 september 2008 deze verkeerde manier van klanten werven door Pretium liet zien, heeft de OPTA Pretium onmiddellijk gesommeerd hiermee te stoppen.

Op 4 april 2009 kwam dezelfde kwalijke manier van abonnementen verkopen nog een keer op tv maar nu bij de omroep VARA. Het tv-programma laat een telefoongesprek horen van een callcentermedewerker van Pretium die belt met een potentiële klant. De medewerker vertelt dat “wij van de OPTA toestemming hebben gekregen om de telefoontarieven voor u te verlagen”. Hiermee wordt de consument misleid, waardoor hij denkt dat de OPTA iets met Pretium te maken heeft. De OPTA heeft na dit tv-programma besloten om naar de rechtbank te stappen, omdat ze duidelijk willen maken aan de Nederlandse consument dat ze niks met het bedrijf Pretium en zijn verkooptechnieken te maken hebben.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters